AK Partili Gündoğdu’dan EYT açıklaması: El atacağız…

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Gündoğdu, emeklilikte yaşa takılanlar, asgari ücret ve 3600 ek göstergeye dair açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, “Milletin sorun olarak gördüğü her şeye el atacağız Allah’ın izniyle” dedi.

AK Partili Gündoğdu’dan EYT açıklaması: El atacağız…

Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Eğitim Programı’na katılmak üzere Bolu’ya gelen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Gündoğdu, milyonlarca işçi ve işverenin beklediği asgari ücret, 3600 ek gösterge ve EYT’lilerin durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN MİLLETE SÖZ VERİP DE HAYATA GEÇİRMEDİĞİ TEK ŞEY 3600 OLDU’

Gündoğdu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu zamana kadar söz verip hayata geçiremediği konunun 3600 ek gösterge olmasına işaret ederek; “Son toplu sözleşmede 3600 ile ilgili karar alındı. Memur Sen ile birlikte çalışılacak. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın duyurusunda öğretmenler, polisler, imamlar, müezzinler, hemşireler, sağlıkçılar diye bir dört meslek grubu sayılmıştı. Şimdi sistem üzerinde bir çalışma yapılacak. Genişletilebilir mi? Ne kadar genişletilir? Birkaç ay içerisinde bu bitirilip meclise girecek.  Cumhurbaşkanımızın bu zamana kadar millete söz verip de hayata geçirmediği tek şey 3600 kaldı. O da pandemi süreci gibi nedenlerden dolayı aksadı” diye konuştu.

‘ASGARİ ÜCRETLİYİ ENFLASYONA EZDİRMEME KRİTERİ ESAS ALINACAK’

Asgari ücrette yapılacak artışın enflasyon oranı üstünde olacağı mesajını veren Gündoğdu, “Asgari ücret konusu doğrudan hükümet konusu değildir. Asgari ücretle çalışanların %95’i özel işyerlerinde çalışan insanlardır. Asgari ücret tespit komisyonunda DİSK, işverenler sendikası, işçi sendikaları Türk-iş, Hak-iş, DİSK; hakem rolünde hükümet vardır. Biz geçmiş asgari ücret artışlarında bazen iş dünyasının yükünü hafifleterek, bazen vergi muafiyeti, bazen 75 TL destek çıkarak çalışmaya katkıda bulunduk. Şimdi de MKYK’mızla gündeme geldi, Sayın Bakanımız sunum yaptı, bizlerde görüşlerimizi söyledik. Asgari ücretliyi enflasyona ezdirmeme kriterini esas alarak onun üzerinde ne yapabiliriz? Çalışması yapılacak. Asgari ücretlilerin de, milletin de memnun olacağı bir sonucun çıkacağını bekliyorum” şeklinde konuştu.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR KONUSU: MİLLETİMİZİN SORUN OLARAK GÖRDÜĞÜ HER ŞEYE EL ATACAĞIZ

Ahmet Gündoğdu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili ise; “EYT, dar gelirliler, emekliler, gıda enflasyonundan etkilenenler, MKYK üyesi olarak ben sahadayım. İl Başkanlarımız, Kadın Kolları Başkanlarımız, Gençlik Kollarımız, bunlar aylık genel merkeze gelir. MYK, MKYK, bakanlarla, danışmanlarla  toplantılar yapılır. 15-16 ay milletten uzak kaldık. İçeri kapandı millet. Şimdi millete yeniden emriniz nedir? diye sormaya başladık. Bunları da taşıyoruz. Bunlar da gündemimizde, çalışma yapılacak ama bu çalışmanın nasıl bir şekil alacağını taraflarla birlikte çalışmayla görmemiz lazım. Milletin sorun olarak gördüğü her şeye el atacağız Allah’ın izniyle” ifadelerine yer verdi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir