Bakan Fidan Bursa’da: Her alanda çıtayı yükselterek çığır açtık

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçler’in proje tanıtım toplantısında konuştu. Fidan; “Bizler şehitlerimizden aldığımız emaneti daha yukarıya götürmeye çalışıyoruz. Milli şahlanış sürecindeyiz. Son 21 yılda Türkiye’nin hangi noktadan nereye geldiğini, nasıl bir sıçrama kaydettiğini hepimiz biliyoruz. Türkiye, uluslarası düzeyde de önemli bir aktöre dönüşmüştür. Her alanda çıtayı yükselterek yepyeni bir çığır açtık.” ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan Bursa’da: Her alanda çıtayı yükselterek çığır açtık

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. Fidan, AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer’in proje tanıtım toplantısına da katıldı.

Dinçer’in projelerini açıkladığı toplantıda Bakan Fidan da söz aldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘TÜRKİYE’NİN SON 21 YILDA NASIL BİR SIÇRAMA KAYDETTİĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ’

“Mudanya çok müstesna bir yere sahip. Bizler şehitlerimizden aldığımız emaneti daha yukarıya götürmeye çalışıyoruz. Milli şahlanış sürecindeyiz. Bir ülkenin hep kahramanları vardır. Son 21 yılda Türkiye’nin hangi noktadan nereye geldiğini, nasıl bir sıçrama kaydettiğini hepimiz biliyoruz. Türkiye, uluslarası düzeyde de önemli bir aktöre dönüşmüştür. Devletimiz ve milletimiz için Cumhurbaşkanı’mızın nasıl çalıştığına yakından şahidim. Türkiye her alanda sözünün tam anlamıyla çağ atladı. Küresel savunma ihracatları endeksinde rekor kıracak düzeye geldik. Her alanda çıtayı yükselterek yepyeni bir çığır açtık.

‘GÖNÜL COĞRAFYAMIZDAKİ KARDEŞLERİMİZİ İHMAL ETMEDİK’

Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizi ihmal etmedik. Savaşların artma eğiliminde olduğu bir dönemdeyiz. Mevcut sistemin acizliği Gazze’de ifşa olmuştur. Mit’teki görev sırasında sadece önümüze çıkan değil peşimize çıkan teröristi de yakalayacağız demiştik. Öyle de yaptık. Sadece uluslarası sistemin önümüzdeki çıkardığı engellerle değil bölgemiz, milletimiz için iyi olanında peşinde koşacağız. Türkiye adalet ve vicdan temelinde öncü rol oynamıştır. Türkiye artık oyun kuran, gerektiğinde oyun değiştiren bir konumdadır. Terörle mücadelede son 21 yılda önemli adımlar attık. En başta söylediğim gibi oyun bozuculuk liderlik gerektiriyor. Bursa önemli bir şehirdir. Son 21 yılda Cumhurbaşkanımıza ve dava arkadaşlarına gösterilen güven ortadadır”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir