Başkan Burkay’ın talebine Bakan Nebati’den jet yanıt

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiği Bursa’da yaptığı konuşmada Bursa’nın yeni bir İhtisas Vergi Dairesi binasına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Bakan Nebati, Burkay’ın bu talebine anında yanıt verdi.

Başkan Burkay’ın talebine Bakan Nebati’den jet yanıt

EBRU TAŞDEMİR/NORM HABER

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, “İş dünyası olarak bu çalışmaların Katma Değer Vergisi’nde kapsamlı bir sadeleştirme ve desteklenmesi de en önemli beklentilerimiz arasındadır. KDV iadelerinin hızlandırılması kayıt dışıyla mücadele ve gönüllü uyum düzeyinin arttırılması amacıyla hayata geçirilen İhtisas Vergi dairelerinin önemli bir işlevi yerine getirmektedir Sayın Bakanım. İzmir ve Ankara’da ikişer İhtisas Vergi Daireleri bulunmaktadır. Bu şehirlerde ortalama 80 bin işlem yapılmaktadır. Bugün Bursamızda tek ihtisas vergi dairemiz bulunmakta ve 110-120 bin işlem hacmi bulunmakta. Yeni hizmet alanının devreye alınmasını ve Bursamıza ikinci İhtisas Vergi Dairesi’nin kazandırılması konusunda da sizlerin desteklerini bekliyoruz” diyerek Bursa’nın ikinci bir İhtisas Vergi Dairesi’ne ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

“ÜRETİN, BİZ SİZİN YANINIZDAYIZ”

BTSO Başkanı Burkay’ın bu talebine Bakan Nebati’den anında yanıt geldi. Bakan Nebati, “Firmalarımızın KDV iadesi yoluyla finansmana hızlı bir şekilde erişimi sağlayacak düzenlemeler yaptık. Sıkıntılar varsa bununda üstesinden geliriz. Şimdi bakanlığımıza alacağımız yeni takviyelerle inşallah İhtisas Vergi Daireleri ile ilgili hızlı bir çalışmayı da gerçekleştirmiş olacağız. Üretin, biz sizin yanınızdayız hiç merak etmeyin” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir