Bursa’da koku panik yarattı: Patlama olabilirdi!

Bursa’da, binadaki yoğun doğal gaz kokusu tedirginliğe yol açtı. Doğal gaz akışının kesildiği 6 katlı binada yaşayanlar tahliye edildi, itfaiye ekipleri kokunun geldiği 4’üncü kattaki daireye, merdivenli araçla ulaşıp camı kırarak girdi. Binada yaşayan Ceyda Yılmaz, “Korktuk, patlama olabilirdi” dedi.

Bursa’da koku panik yarattı: Patlama olabilirdi!

Olay, saat 15.00 sıralarında Nilüfer ilçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi Tepebaşı Caddesi’nde meydana geldi. Caddedeki 6 katlı binada oturanların yoğun doğal gaz kokusu ihbarıyla, bölgeye Bursagaz, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, doğal gaz ve elektriğini kesip, binada yaşayanları tahliye etti. Kokunun 4’üncü kattaki daireden geldiğini belirleyen ekipler, merdivenli itfaiye aracıyla ulaştıkları dairenin camını kırıp içeriye girdi. Dairede kimsenin olmadığı tespit edildi. Binada yaşayanların evlerine girişlerine izin verilmezken, kokunun kaynağının tespitiyle ilgili çalışma başlatıldı.

‘KORKTUK, PATLAMA OLABİLİRDİ’

Doğal gaz kokusunu fark edip ekiplere ihbarda bulunduğunu söyleyen bina sakinlerinden Ceyda Yılmaz, “Ben temizlik yapıyordum. Evin içinde bir koku olduğunu fark ettim. Kapıyı açıp dışarı çıktığımda daha yoğun bir koku aldım. Sonra hemen doğal gaz ekiplerini aradım. 10 dakikada ekipler geldi. Sonra ölçüm yaptılar. Ben o sırada dışarıya çıktım. Daire 12’den kokunun geldiğini tespit ettiler. Sonra hepimiz binadan çıktık. Ambulanslar ve itfaiye ekipleri de geldi. Korktuk. Çünkü patlama olabilirdi” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir