Haber: Denizhan KARAHANCI
Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan ve turizm sektörlerinin önemli aktörlerinin buluştuğu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, ziyaretçilerine kapılarını açtı.
Deprem felaketi nedeniyle 12 Nisan’a ertelenen fuara çok sayıda ziyaretçi katıldı.
Kültürel bir turun da yaşandığı fuara vatandaşların da ilgisi yoğundu.
Sırbıstan’dan Özbekistan’a uzanan çizgide birçok katılımcının yer aldığı fuarda ziyaretçiler, standları gezerek farklı kültürlerle etkileşim içerisinde oldu.
Fuar alanında Bursa standı önünde önemli açıklamalarda bulunan Dış İlişkiler Daire Başkanı Abdülkerim Baştürk şunları kaydetti:
“Öncelikle Uludağ’ı konuşmak gerekirse Uludağ kış sporları ile ilgili yıllardır çalışma yapıyor. Alan başkanlığı ile birlikte Uludağ’da Farklı alternatif turizm şekillerini de devreye sokacağız. Bursa’da asıl değinilmesi gereken önemli nokta konaklama olmalıdır. Bursa’ya gelen turistlerin sayısında bir sorun yok ama konaklama anlamında bursa yeteriz. Bu konaklama sayısını nasıl artırabilirizin çalışmalarını yapıyoruz. Bursa bir sanayi şehridir ama diğer yandan bir turizm şehridir ülkenin turizm geliri yaklaşık 56 milyar olarak düşünürsek Bursa’nın da bu bağlamda bundan faydalanmasını sağlamak ve bunun için çalışmak önceliğimiz olmalıdır.”
Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de Bursa’nın turizm açısından büyük potansiyele sahip olduğunu gastronomi alanında farklı damak lezzetlerinin çeşitliliğine değindi ve şunları kaydetti:
“Dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olan bu fuarda Türkiye de geniş katılımla yer aldı. İnsanlar buraya gelince başka kültürler ve yöreleri görmek farklı tatlar denemek istiyorlar bu anlamda Türkiye burada çok ciddi bir potansiyel yakaladı. Bursa hem sağlık hem gastronomi hem turizm anlamında çok güçlü. Büyükşehir belediyesi özellikle bir kaç yıl içinde turizmi 1.sıraya koymaya başladı ve tanıtımları konusunda ciddi çalışmalara başladı. Cumalıkızık’ın dünyanın en iyi köyü seçildiğini hatırlatmak isteriz.”
Özer konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bursa’ya gelen turistler günübirlik geliyor. Bursa’da konaklama sorununu çözebilmek adına otellerin sorumluluk alıp çalışma başlatması gerekli. Bursa’ya geldiniz tarihi yerleri özellikle tarihi hanlar bölgesinin Bursa kebabı yapan dükkanların ve Kozahan’ın akşam 8’den sonra ziyarete ve turizme açılması gerekli. Bursa’ya gelen bir turisti, ziyaretçiyi bu bölgeye bağlamak için harekete geçilmeli önceliğimiz bunlar olmalıdır.”
YORUMLAR