DİSK Başkanı Çerkezoğlu’ndan EYT açıklaması

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, en düşük emekli maaşının en az asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini belirterek, “EYT mağduriyetinin derhal giderilmesi gerekir” dedi.

DİSK Başkanı Çerkezoğlu’ndan EYT açıklaması

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Diken’den Seçil Türesay’ın ekonomi gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye’de 10 milyondan fazla işçinin asgari ücretle çalıştığını belirten Çerkezoğlu, temmuz ağustos eylül  döneminde 518 bin kişinin işten çıkarıldığını söyledi.

Asgari ücretin 5 bin 200 lira olması gerektiğini kaydeden Çerkezoğlu, “Geçen yıl 3 bin 800 lira talep etmiştik. O zaman da ‘DİSK yine çok yüksek söylüyor, olmayacak şeyleri söylüyor’ denmişti. Şu an o rakamın gerçekçi olduğunu herkes görüyor. 5 bin 200, yoksulluk sınırı, açlık sınırı başta olmak üzere önemli parametreler değerlendirilerek hesaplandı. Dolar kurundaki kontrolsüz artış bu süreci bizim açımızdan daha önemli bir hale getirdi.” dedi.

Çerkezoğlu, “Son dönemde yine gündeme gelen emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

EYT mağduriyetinin derhal giderilmesi ve emekli maaşlarının insanca yaşamaya olanak verecek bir seviyeye çekilmesi gerek. Basın açıklamamızda en düşük emekli maaşının en azından asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini söyledik.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir