EYT tazminatları için arazi satıyor!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet EYT’li personel tazminatları hakkında basın açıklaması düzenledi. Hürriyet, “EYT tazminatlarını ödemek için araziyi satmak dışında başka şansımız yok. Tıkandık” dedi.

EYT tazminatları için arazi satıyor!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet son meclis toplantısına konu olan yeni EYT’li belediye çalışanlarının tazminatları ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Hürriyet şunları söyledi:

“Birçok personelimizi EYT kapsamında emekli ettik. Eski personel sayımızın fazla olma sebebiyle yüksek tazminat rakamları karşımıza çıktı. EYT kapsamında tüm personeller emekli olmak isterse 40 milyon üzerinde bir tazminat çıkma ihtimali vardı. Personelleri emekli ettikten sonra mecliste kredi yetkisi aldık. Bu kredi 3 aydır çıkmadı. Çoğu belediye kredi ile EYT tazminatlarını ödedi.

MAAŞI BAĞLANMAYAN EMEKLİLER VAR

Kredi için zorlayabildiğim kapıları zorlamaya çalışıyoruz. Kamu bankalarıkapıları kapattı. Özel bankalar da yaşanan kriz sebebiyle muslukları kapattı. Sonuç olarak bu krediyi kullanamadık. EYT’li personelimizin çoğu emekli oldu. Emekli maaşı SGK tarafından halen bağlanmayanlar var, üzerine tazminatlarını alamadılar. Çözüm üretmek için tek kaynağımız arazi satışı kaldı. Son mecliste tazminat ödemek için satmak istediğimiz araziye hayır dendi. Bugüne kadar sadece bir kredi kullandık. O da araç kredisi. Nevzat Doğan döneminde emekli edilmeyenler dahil göreve geldiğimizden bugüne kadar 350 kişiyi emekli ettik. 33 milyondan fazla emekli tazminatı ödedik ve bunun için kredi kullanmadık.

ARAZİ SATIŞINI TEKRAR MECLİSE GETİRECEĞİZ

EYT tazminatlarını ödemek için araziyi satmak dışında başka şansımız yok. Cumhur İttifakı üyelerine sesleniyorum.Ya bu araziyi satışına onay vereceksiniz yada kredi çekeceğiz. Bir an önce bu arazinin satışına ihtiyacımız var, bunu ödeyebilecek durumda değiliz. Bayram öncesi bu arazi satışı için meclisi olağanüstü bir toplantı çağrısı yapıp yapmamak üzerine konuşuyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir