Zonguldak’da ekmeğin fiyatının yükseltilmesi talepleri, fırın işletmecileri ve Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında yapılan toplantıda olumlu bir sonuç alınamayınca, fırıncılar kendi aralarında eylem kararı almış durumdalar.
TALEPLERİ REDDEDİLDİ SATIŞI DURDURDULAR
Salı günü yapılan toplantıda fırıncılar, 5 TL’den satılan 200 gram ekmeğin maliyet artışları nedeniyle 7,5 TL olması taleplerinin reddedilmesi üzerine, bir eylem planı belirlemişlerdir. Eylem kararı doğrultusunda, Bugünden itibaren Zonguldak’taki bakkal ve zincir marketlere ekmeğin servisini gerçekleştirmeyecekler.
Fırıncı esnafı, artan maliyetlerin (un, maya, işçi ücretleri, mazot gibi) ekmeğin maliyetini karşılamaya yetmediğini belirtti. Başlangıçta ekmek fiyatına zam yapılması planlanmıştı, ancak bu taleplerin kabul edilmemesi üzerine eylem kararı alındı. Bugünden itibaren, sadece fırınlarda ekmek satılacak ve hiçbir market, bakkal ya da satış noktasına fırınlar tarafından ekmeğin servisi yapılmayacak.
YORUMLAR