İran’dan İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısına kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail’in Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayarak, “İsrail rejimi canice davranışını ve insan haklarına aykırı tavrını bir kez daha dünyanın gözü önünde sergiledi” dedi.

İran’dan İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısına kınama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail’in Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. İsrail’i kınayan Kenani, “İsrail rejimi canice davranışını ve insan haklarına aykırı tavrını bir kez daha dünyanın gözü önünde sergiledi” ifadelerini kullandı. Uluslararası toplumun İsrail’in saldırıları karşısında harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Kenani, “Bu suça derhal tepki gösterilmesi gerekiyor. Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere yönelik bu vahşi saldırılar, bu işgalci rejimin gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi” dedi.

İsrail polisi, dün akşam teravih namazı sonrası Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken, Filistinliler Kıble Mescidi’ne sığınmıştı. İçeri giren İsrail polisi, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca Filistinli’ye kauçuk kaplı mermi, göz yaşartıcı gaz bombası ve coplarla saldırmıştı. Filistin Kızılay’ı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken, sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmek için Mescid-i Aksa’ya gittiğini, ancak İsrail polisinin sağlık ekiplerinin yaralılara müdahale etmesine engel olduğu aktarılmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir