İYİ Partili Özdemir’den emekli yorumu: Utanç duyuyorum

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, Meclis’te yaptığı konuşmada emeklilerin durumunu gündeme getirerek, “Açlık sınırının 15 bin TL, yoksulluk sınırının 49 bin TL olduğu Türkiye’de en düşük emekli maaşı ’10 bin liraya çıkarıldı, çıkarılmadı.’ tartışması yapıyoruz; bu durumdan şahsen ben utanç duyuyorum.” dedi.

İYİ Partili Özdemir’den emekli yorumu: Utanç duyuyorum

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, CHP’nin Meclis’te verdiği emekli önergesi üzerinde söz aldı.

İktidarın emekli sınavını geçemediğini belirten Özdemir, “İnsanca yaşamayı sağlayacak miktarda bir maaş dahi veremiyorsunuz, belki de vermek istemiyorsunuz. Bugün emeklilerimiz insan onuruyla bağdaşmayan davranışlara maruz kalıyor. Onlar, saygınlıklarını zedeleyen bir ücret rejimine mahkûm edilmiştir.” dedi.

Kök maaş dengesizliği ve maaş bağlanma oranlarının değiştirilmesi gibi haksız değişikliklerin tamamının 22 yıllık dönemin icraatı olduğunu savunan Özdemir, “Komik rakamlarla ifade edilen bayram ikramiyeleri bile seçim dönemlerine göre oy hesabı güdülerek belirleniyor, sonra da ‘Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları Programı’nı hayata geçiriyoruz.’ iddiasında bulunuyorsunuz; şaka gibi. Kıymetli milletvekilleri, hani sizin merhametiniz, hani sizin vicdanınız ve adaletiniz?” diye sordu.

Özdemir, “Açlık sınırının 15 bin TL, yoksulluk sınırının 49 bin TL olduğu Türkiye’de en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerekirken ’10 bin liraya çıkarıldı, çıkarılmadı.’ tartışması yapıyoruz; bu durumdan şahsen ben utanç duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir