Karacabey Belediye Başkanı Özkan’dan değerlendirme toplantısı

Bursa Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 2022 değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Karacabey Belediye Başkanı Özkan’dan değerlendirme toplantısı

Karacabey Belediye Başkanı Özkan 2022 değerlendirme toplantısı için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve MHP İlçe Başkanı Hilmi kaya da katıldı.

Başkan Özkan’ın açıklaması şu şekilde;

Karacabey altın çağını yaşıyor. Yüz yılda almadığı yatırımlar alıyor. Baraj yatırımlarıyla Karacabey yüz yıllık rüyasına kavuşmuş olacak. Karacabey belediyesi onay vermeseydi TEKNOSAB projesi yapılmayacaktı. Yanlış yapılaşmaya izin vermeme kararlılığındayız. İnşallah Nilüfer-Karacabey arası yapılaşma Türkiye’ye örnek olacak. Yapılaşmayı tarıma elverişli olmayan alanlarda yapacağız. İhtiyacı doğru planlarsanız kontrol altına almak mümkün olur. Karacabey ve Karacabey Belediyespor olarak sporda devrim yaptık.

Mera arazilerinin satışı konusu: tarım ve hayvancılığın başkentiyiz. Tohumculukta odaklaşma noktasında yüz. Uluslararası firmalar yatırım yapıyor. Mera arazisi satmadık. Yeni kaynak arayışında olduk. Gelişigüzel ekilen kamu arazilerini bakanlık ile protokol yaparak devrini aldık ve icara vererek bu kaynağı Karacabey’e aktarıyoruz.

650 dönüm Hürriyet mahallesinde bir yeri Tarım Bakanlığı bizden almak istedi. Yargıtay, Karacabey Belediyesi’nin olduğunu tescil edildi. Güneş enerjisi projesi devam ediyor. Bir megabaytlık proje. Taşlık mahallede yapılıyor. Dövizdeki artı nedeniyle üç dört ay gecikti. İlker Bankası kredisiyle yapılıyor. Üç yılda amorti edecek kendini. 15 Nisan’da bitecek. UEDAŞ’a satacağız. Bursa’daki Reslerin yüzde 70 Karacabey’de.

ULUABAT GÖLÜ’NÜN KORUNMASI

Karacabey olarak çevre kirliliği mağduruyuz. Nilüfer Susurluk ve Manyas çayları bize kirli geliyor. Karacabey de çevreye zarar verecek bir fabrika yok. Ama diğer bölgelerde yaşanan sorun Karacabey de ortaya çıkıyor. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Çevreyi kirleten kuruluşları ne saha sıkı denetlenmesini istiyoruz. TEKNOSAB’ın genişletilmesi konusu Bu proje 150 bin kişiye istihdam sağlayacak. Türkiye’nin en büyük projesi. Bu proje Karacabey’e çok şey katacaktır.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir