Mısır’da tedavi görecekler! Prematüre bebeklere tahliye

Dünya Sağlık Örgütü’nün “ölüm bölgesi” olarak nitelendirdiği Gazze’deki El Şifa Hastanesi’nde kalan 31 prematüre bebeğin hastaneden çıkarıldığı açıklandı.

Mısır’da tedavi görecekler! Prematüre bebeklere tahliye

Pazar günü ise hayatta kalan 31 bebek, Birleşmiş Milletler (BM) ile koordinasyon içinde, Filistin Kızılay tarafından tahliye edildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, Facebook sayfasında, ebeveynlere, bebekleriyle Refah’daki hastanede yeniden bir araya gelme çağrısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bebeklerin “çok hasta” olduklarını, “çok yoğun ve güvenlik riski yüksek koşullarda” tahliye edildiklerini söyledi. Ghebreyesus, bebeklerin halen Refah’da, “yeni doğan bebeklerin tutulduğu yoğun bakım ünitesinde acil tedavi gördüklerini” de ekledi.

Ghebreyesus’ın yaptığı açıklamaya göre 6 sağlık çalışanı ve çalışanların ailelerinden 10 kişi de hastanede onlara eşlik ediyor.

El Şifa Hastanesi’ndeki doktorlar daha önce yeni doğan bazı bebeklerin, yakıt yetersizliğinden dolayı makinelerinin elektriğinin kesilmesi sonucu hayatlarını kaybettiklerini söylemişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir