Ne altın ne dolar! Vatandaş yatırım için otomotive yöneldi

Araç satın almak ihtiyaç değil, artık yatırım aracı oldu. Otomobil fiyatları son 2 yılda 2 katı artınca, yatırıcımlar otomobil sektörüne yöneldi.

Ne altın ne dolar! Vatandaş yatırım için otomotive yöneldi

Ne altın ne döviz… Son yılların en gözde yatırımı otomobil oldu. 2 yıl içerisinde araç fiyatları 2 katına çıktı. Yatırımcı parasını otomobil e yatırdı. Pandemiyle birlikte başlayan çip krizi, otomobil arzında sorun oluşturdu. Bayilerde sıfır araç bulmak zorlaştı, 2.el otomotiv sektörü pahalandı. Bu durumu fırsata çevirenler oldu. Yatırımcılar eşinin dostunun üzerine ve akrabasının üzerinden araç satın alıp, o araçları da ilana veriyor. Verilen o ilanlar üzerinden yatırımcı 1-2 ay içerisinde 100 bin lira ile 500 bin lira arasında ciddi bir kazanç sağlıyor. TGRT Haber muhabiri Kaan Kalyoncu, detayları paylaştı.

BİRİNCİ EL ALIP KARLA SATIYORLAR

Vatandaşların otomotivi enflasyondan korunma ve kar elde etme aracı olarak kullandığını belirten Galerici Engin Muti, “Vatandaş gidip bayiden arabayı alıyor 1 milyar liraya, gidip internete koyuyor 1 milyon 300’e. Eskiden sıfır araç aldığınız zaman, aracın kontağını çevirdiğiniz an fiyatı düşerdi. Şimdilerde bu durum tam tersine döndü. Satın aldığınız aracın üzerinden yıllar geçtikçe değerleniyor. Tabi bu durumda yatırımcının dikkatini çekti. Kişi evde oturuyor. Parası da varsa bir otomotiv alıyor ve bekliyor, sonra karla satıyor” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir