Türk-İş Başkanı: Cumhurbaşkanı ile güzel bir görüşme oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Başkanı Ergun Atalay ile görüşme gerçekleştirdi. Ardından bir açıklama yapan Atalay, “Cumhurbaşkanı ile güzel bir görüşme oldu. Her konuyu A’dan Z’ye konuşma imkanı bulduk. Önümüzdeki günlerde bu işin taraflarıyla bir toplantı yapılacağını söyledi. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, A’dan Z’ye anlatma imkanı bulduk. Cumhurbaşkanımız ‘Ben olanların farkındayım’ dedi” ifadelerini kullandı.

Türk-İş Başkanı: Cumhurbaşkanı ile güzel bir görüşme oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, AK Parti Merkezi’nde bir araya geldi.

Baş başa görüşme sonrası konuşan Ergun Atalay şunları söyledi:

‘HER KONUYU A’DAN Z’YE KONUŞMA İMKANI BULDUK’

– Cumhurbaşkanı ile güzel bir görüşme oldu. Her konuyu A’dan Z’ye konuşma imkanı bulduk. Önümüzdeki günlerde bu işin taraflarıyla bir toplantı yapılacağını söyledi. Asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü, A’dan Z’ye anlatma imkanı bulduk.

‘EMEKLİLER, EYT’LİLER, TAŞERONLAR’

– Emekliler, EYT’liler, taşeronlar her konuda konuşma fırsatı bulduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanıyla ve işin taraflarıyla bir toplantı yapacağını söyledi.

ÇALIŞMA YAPILIYOR, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KAMUOYUNA BİLGİ VERİLECEK

– Cumhurbaşkanı da “Bunlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz, önümüzdeki günlerle kamuoyuna bilgi verir sizi çağırır” dedi. Ortada bir rakam yok ama alım gücü…

ASGARİ ÜCRET: CUMHURBAŞKANIMIZ ‘FARKINDAYIM, ÇALIŞMALARIMIZ VAR’ DEDİ

– Asgari ücrete her ayın 4’ünde enflasyon açıklanıyor, ocak ayını beklemeyelim diye söyledim. Biz aralık ayının dışında hiç toplamadık. Şartlar öyle bir hale getirdi ki haziranı gördüğümüzde insanların kayıpları çok arttı. Cumhurbaşkanımız “Ben olanların farkındayım” dedi. “Çalışmalarımız var” dedi.

– Sistem mevzuattaki gibi olacak.

– Şimdi burada aklımdaki “Rakam 10 bin” derim öyle değil. Söylediğinle aldığın arasında bir uyum olması lazım. Asgari ücret alan kısım, “Asgari ücret artsın ama artan tarafın kısmını devlet karşılasın” istiyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir