Türkiye’nin en büyük açık hava doğal yaşam merkezi Bursa’da

Türkiye’nin en büyük açık hava doğal yaşam merkezi Bursa’da

Bursa’nın Nilüfer İlçesi’ne bağlı Dağyenice’de hizmete giren Nefes Dağyenice, projesiyle ilgili bilgiler aktaran Rota16 Yönetim Kurulu Üyesi Samet Kurtoğlu, projenin başta Bursa olmak üzere, tüm Türkiye’ye büyük bir değer katacağını belirtti.

Nefes Dağyenice projesinin 327 dönüm arazi ve göl alanıyla birlikte toplamda 627 bin metrekare bir arazi üzerine kurulu olduğunu belirten Kurtoğlu, “Projemiz, ilk etapta içerisinde Avrupa’nın en büyük macera parkını, 7 farklı konseptte konaklama imkânını, dünya mutfağının en eşsiz lezzetlerini barındıran bir restoranı bulundururken, konforlu ve kaliteli bir piknik deneyimi yaşamak isteyenler içinde her türlü hizmetin yer aldığı piknik ünitelerini ve karavan tutkunları için de muhteşem göl manzarasına sahip karavan parkını barındırıyor. Bunların yanında, eğlenceyi ve doğayı sevenlere gölün üzerinden zipline ile kayma, zipcoaster ile de ağaçların arasında heyecanlı bir gezintiye çıkma deneyimi sunuyoruz. İkinci etapta ise Steakhouse, binicilik kulübünün bulunduğu bir manej alanı, doğal amfi tiyatro projemiz olacak. Doğal amfi tiyatromuzla birçok festivale, konserlere ve etkinliklere ev sahipliği yapacağız.” dedi.

300 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Nefes Dağyenice’nin maliyetiyle ilgili de bilgiler veren Kurtoğlu, şunları söyledi:

“Projemizin maliyet analizini yaptığımızda, 150 milyon Türk Lirası gibi bir tutar ile tamamlamayı düşünüyorduk. Ancak pandemi nedeniyle dünyada yaşanan ekonomik kriz ülkemizi de etkilendi. Döviz kurunda yaşanan artış ile inşaat malzemelerinin fiyatı da her geçen gün ciddi oranda yükseldi. Projemizin ilk etabını tamamlarken 250 milyon lira gibi bir rakam ortaya çıktı. Nefes Dağyenice projesinin 2. etabı da tamamlandığında, 300 milyon liralık yatırım maliyeti olacak. Yatırım büyük fakat manevi getirisi bizim için daha önemli. Türkiye’ye ve Bursa’ya daha önce görülmemiş bir tesis kazandırdığımız için çok mutluyuz.”

“BURSA, YAZ TURİZMİNİN DE MERKEZİ OLACAK”

Nefes Dağyenice projesinin ilk olarak Bursa ve Türkiye turizmine önemli katkı sağlayacağına değinen Kurtoğlu, “Nefes Dağyenice, sadece Bursa değil tüm Türkiye’nin gözbebeği olacak bir proje. Başta tarihi, doğası ve ulaşım kolaylığı açısından ülkemizin en gözde şehirlerinden Bursa’mızın, sanayi ve kış turizmi kimliğinin yanında yaz turizminde de ülkemizin en çok talep gören şehirlerinden biri olmasını hedefliyoruz. Nefes Dağyenice ile birlikte, Bursa yaz turizminin de merkezi olacak. Herkesi Nefes Dağyenice’nin eşsiz güzelliğini görmeye bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir