Feridun Eyüpoğlu
Feridun Eyüpoğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bayram haftası piyasalara ne getirecek?

Piyasalar bayram haftasına girdi.

Ama bayram yapıp yapmayacakları hala şüpheli!

Üç buçuk günlük işlem süresi olan Borsa İstanbul’da dalgalı seyir yine haftaya damgasını vuracak. Çünkü yukarı yönlü seyir bir türlü güç kazanamıyor. Hacim düşük. Bekle gör politikası yoğun biçimde öne çıkıyor!

Kısa vadede bu atmosferin değişmesi pek kolay bir gündem maddesi gibi görünmüyor.

Neden peki diye soracak olursak…

En temel nedeni şüphesiz ki hızlanan geri sayım. Yani seçim sandıklarının kurulacağı 14 Mayıs’a doğru geri sayım hızlanırken yatırımcının da risk alma iştahı giderek azalmakta!

Ancak yine de belli hisseler bazında endekslerin yukarı taşınma çabası dikkat çekiyor. Buna karşın ağırlıklı olarak 4 bin 900 puan ile 5 bin 150 puan arasında sıkışmış bir endeks hareketini görüyoruz.

Dar bantta yoğun bir dalgalanma var. Kararsızlık kesinlikle kendini gösteriyor!

Kolayca da net bir yön bulunacak gibi görünmüyor. İstisna tabii ki söz konusu olabilir. Yani yurt dışı kaynaklı herhangi bir atak geldiği takdirde. Veya seçim belirsizliğine dair durumu netleştirecek bazı istatistiki görüntüler gelirse piyasalarım bir parça farklı yol izlemesi mümkün görünüyor.

Ancak kısa işlem günlerine sahip olan bayram haftasında çok fazla risk alınmayacağı aşikar!  Dolayısıyla yine dar bantta bir seyir söz konusu olacaktır. Destek 4 bin 910 seviyesinde, dirençse 5 bin 258 puan seviyesinde görünüyor.


Dolar tarafına ise bakıldığında istikrarlı ancak düşük hızda sayılacak bir yükseliş trendi dikkat çekiyor son haftalarda!

Yani her gün bir veya iki kuruş üstüne ekleyerek yükselen kurun tarihi seviyelere çıkması, rekor kırması çok olağan hale geldi. Ama seçim fiyatlaması nedeniyle doların bir parça daha hızlanarak seçime doğru koşması mümkün görünüyor.

Bu hafta muhtemelen 19 lira 40 kuruş seviyesi test edilebilir!

Direnç anlamında bakıldığında 19,43 TL seviyesi öne çıkmakta. Destek ise 19,33 TL ile karşımızda duruyor.

Diğer taraftan en fazla dikkat edilmesi gereken alan şüphesiz ki altın cephesi!

Altın herkesi yakından ilgilendiriyor. En sade vatandaştan en çılgın yatırım sevdalısına kadar portföylerde belli oranda altın bulunmakta.

Son ayların parlayan yıldızı şüphesiz ki altın! Ama yaptığı zikzaklar kafa karıştırıyor. Özellikle ons tarafında hareketlilik dikkat çektiği için iç piyasada da oynaklık var. Ancak gram fiyat dolar / TL’nin de etkisiyle destek bulmaya devam etmekte. Ve yeni haftada da Amerika Birleşik Devletleri’nden gelecek olan verilerle açıklamalara bağımlı olarak ons fiyatın bin 990 dolar ile 2 bin 60 dolar arasında dalgalanması kuvvetle muhtemelen!

Bu çerçevedeki hareketler de iç piyasaya aynen yansıyacaktır. Yeni rekor beklentisi olabilir. Ama geri çekilme opsiyonu ile birlikte.

Beklentilere bu hafta itibariyle baktığımızda ortaya çıkan rakam bin 240 TL – bin 280 TL arasında görünüyor normal koşullarda!

HABERLER