Ümit Akkuş
Ümit Akkuş
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa’da gerçek amatörler yine unutuldu mu?

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu‘nun (BASKF) resmi sitesinde bir haber dikkatimi çekti.

Şöyle diyor: ‘Bursa Amatör Spor haftası sona erdi

Kimse duymadan, bilmeden; ne zaman başladı, ne zaman bitti? Var mı acaba amatörlerden duyan bilen?

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bursa Amatör Spor Kulüpleri‘nin işbirliği ile düzenlenmiş. Ödüle layık görülenlerin tamamına yakını ferdi branşlarda, zaten yurtdışı görmüş, milli dereceleri olan, yıldızlaşmış isimler ve engelli sporcular. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum.

Ancak; mesela engelli sporcularımız için engelliler haftasında böyle bir organizasyon daha anlamlı olmaz mı?

Ben ‘Amatör‘ denince, bildiğimiz mahalle sahalarında ter döken, yerel liglerde basketbol, voleybol, hentbol vs. az sayıdaki takımlara ve onları temsil eden başkan, yönetici, sporculara derim.

Futboldan antrenör kardeşimiz, basından iki değerli duayen abimiz ödül almış, kutluyorum. Onlar artık sınıf üstü gazeteci ve amatör haberleri pek gerekmedikçe yapmazlar. Orada bulunan emekçi kardeşlerine paslarlar, sorarlar.

Meslek büyüklerini tabii ki unutmayacağız ama amatör sahalarda hepimizin gördüğü bireysel foto muhabiri, gazeteci Oğuz Öztürk, Bursa Amatör Sesi, Futbol Bursa siteleri, çok iyi iletişim sağlayan Mehmet Tecer, Ahmet Mestan, Mehmet Sevinç, Enes Akpınar‘ın da bu ödüllere layık olduğunu düşünenler çok. Sizce de olmaz mıydı?

Ben derim ki; amatörde hiç mi antrenör, hakem, yönetici, oyuncu yok? Hiç mi artısı olan bir durum olmadı?

Bunlar çoğaltılabilir.

TÜFAD, TFFHGD, Saha Komiserleri, İl Temsilciliği, TÜRFAD, futbol dışındaki diğer branşların temsilcilerinden oluşan bir komisyon oluşturup, karar verilseydi daha iyi olmaz mıydı?

BASKF Başkanımız Osman Kılıç ile Gençlik Spor İl Müdürümüz Rahmi Aksoy bu tablo sizin eseriniz. Emekçi, gerçek amatörlerin emeğini yediniz, afiyet olsun (Zaten hep böyle olmuyor mu, ayıp büyüdü bu yıl da).

HAKEM SİTESİNDE O LİNKLER NEDEN YOK?

Şu ayrıntıyı da belirtmeden geçemeyeceğim: TFFHGD Bursa Şubesi‘nin resmi internet sitesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün linki yok. Sadece bu mu? Spor siteleri de yok! Bursa yerel basını da yok!

Peki kimler var; eski FIFA yardımcı hakeminin, sadece hakem haberleri yapan Hakemin Sesi sitesinin linki var. İyi olsun da, önce Bursa’nın yer alması gerekmez mi Özgür Başkan!

Önce Bursa, önce doğduğun yer değil, büyüdüğün, doyduğun yer olmalı. Hadi eklesene Bursa emekçilerinin, Bursa basınının linklerini. Beni boşver, zaten TFFHGD Bursa Şube Başkanlığı ve Genel Merkez Üyeliği yaptım.

Senin de başkanlığını yapmış olan beni, TFFHGD Bursa Şubesi’nin sosyal medya hesaplarından engellemişsin; açık söyleyeyim çok komik geldi!

Çok sevdiğim, senin yönetimindeki Evren kardeşime sordum, haftalar geçti tık yok! Anladım ben onu merak etme! Doyduğun, büyüdüğün yere ihanet etme! Bu makamlar gelip geçici. Bak ben bir dönem yaptım, senin de olduğun yönetime ‘Buyurun, biriniz aday olun‘ dedim. Ben unvan sevmem, hizmet severim. Para biriktirmem, insan dost biriktiririm. Hele hele görevdeyken, iletişimlere dikkat ederim.

HAKEMLERİ ‘ŞİKAYETÇİ OLMAYIN’ DİYE ARADIN MI?

Geçenlerde, Dikkaldırım Sahası‘nda oynanan bir Süper Amatör maçta, yardımcı hakeme fiili saldırı olmuş. Senin çevren geniş, kulüplerin, forma, eşofman, yağmurluk, tüm teçhizatlarını bir bayan hakem kardeşimizle ortak açtığın firmadan karşıladığın iddia ediliyor. Bu sebepten tüm yöneticileri tanıdığın, hatırlarını kıramadığın söyleniyor. Olay günü, yardımcı hakeme saldıran (kafa atan) yöneticiden ‘Şikayetçi olmayın’ diye aradığın iddia ediliyor. Konuşmaları kaydetmiş hakemler. Zamanı gelince kullanmak üzere. Böyle bir şey olduysa, çok ayıp, yanlış yoldasın. Hakem terbiyemiz, düsturumuz izin vermez buna.

Bir diğer konu da; 29 Eylül günü Bağlarbaşı Sahası‘nda, olaylı, gergin bitirdiğin müsabakada yardımcılarını sahada bırakıp, soyunma odasına kaçtığın ve hemen çıkıp eşofmanla Fidyekızık Sahası‘na gittiğin konuşuluyor.

Bak bu doğru! Çünkü, ben de tarif edilen şekilde gördüm. Tribün tarafı, büfe önünde tel örgüde dikildin, takım kaptanının babası ve yakını ile sohbet ettin. Yakınındakiler sana demiyorlardır ama ben diyeyim; lider olunca, göz önünde arayanın çok olur ama unutma herkes tanır, sen görmedi dersin görürler.

ŞİKAYETİN MERKEZİNDE HEP O İSİM

Amatör Küme‘de gün geçmiyor ki, hakemlerden şikayete rastlamayalım. Şikayetin merkezinde ise ne ilginçtir ki, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemcileri Derneği Bursa Şube Başkanı Özgür Uçak bulunmakta. Sayın Başkan, gerek müsabakalarındaki kararları, gerekse saha dışındaki tutum ve davranışlarıyla gündemden hiç düşmüyor. Bir bakıyorsunuz BASKF seçimlerinde bir futbol kulübünden delege olurken, bir başka gün ise bir takıma malzeme temini konusunda destek olmuş. Aslında kendisiyle ilgili en iddialı sözler BASKF Başkanı tarafından yerel bir tv kanalında dile getiriliyor. Gerçek olduğunda, hakemin lisansının iptalini gerektiren bu durum, o günün İl Hakem Kurulu Başkanı tarafından dikkate alınmıyor. Dikkate alınmadığı gibi Özgür Uçak ısrarla hakem olarak görevlendiriliyor.

DOĞRU OLANI YAPARSIN DAVUT BAŞKANIM

TFFHGD Bursa Şube Başkanı, sadece bahsettiğimiz konularda değil, kendisine destek olan ve iyi niyet gösteren büyüklerini de mahcup ediyor. Örneğin, benim de hakemliğimden devre arkadaşım, aile dostum Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Davut Aydın. Kendisi hem belediye başkanı, hem Yenişehir  Belediyespor Onursal Başkanı, hem de TFFHGD Bursa Şubesi’nde başkanvekili.

Davut başkan, iyi niyetinden, kimseyi kıramadığı için, ‘olmaz’ diyememiş olabilir. Ama bu olmaz. Başkanvekili olduğun derneğin hakemleri, ne diye hitap edecek size? Kulüp başkanım mı, Belediye Başkanım mı, yoksa hakem derneği başkan vekilim mi diyecek?

Davut başkanım; hakem derneğinin her faulü sizin kariyerinize zerre zarar getirsin istemem. Bu kadar yoğunluğunuzda bence bırakın dernek başkanvekilliğini. Bir kardeşinizden, dostunuzdan naçizane bir tavsiye bu. Tepki alıyorsunuz. Zira, özel kalem müdürünüz Hakem Kenan Yabalıoğlu’nun, görevli olmadığı ve özellikle ilçeye hizmet eden bir belediyenin ya da ilçenin amatör takımlarının müsabakalarında hakem odasına selam bile vermesi manidar karşılanıyor.

Ben tribünlerde tarafsız oturmaya başladığım 5 aydır bunlar iletiliyor. Sen doğruluğunla tanınırsın, doğru olanı da yaparsın Davut Başkanım.

HABERLER