Ümit Akkuş
Ümit Akkuş
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursa’nın seçimleri

Cennet Bursa’m… Her siyasi seçimde bir numara ancak, sonraları hep hüsran, hep mağdur…

Genel seçim sonrası Bursa’dan bakan beklentisi vardı ama yine yok! Hadi bakan yardımcısına da razıyız ama nerede?

Tarafsız bir siyasi yaklaşımla soruyorum;

Millet İttifakı Büyükşehir Belediye başkanlarını (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösteriyorsa, Cumhur İttifakı’nın daha doğrusu AK Parti’nin kalesi Bursa’dan neden üst düzey bir yönetici o koltuklara layık görülmüyor?

Naif, nitelikli, nezaketli siyaseti benimsiyen İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı neden bakan ya da bakan yardımcısı olmasın?

BURSASPOR SAHİPSİZ KALMAZ

Gelelim Bursaspor seçimine;

Kimse, “İşadamları destek olmuyor” diye kızmasın. Adamlar yıllarca değirmene buğdayı taşıdı ama değirmenin başındakiler çıkan unu ekmek yapmak yerine havaya uçurdular… Beyaz toz bulutu uçup gitti.
Bursaspor efsanesi, Eskişehir efsanesinin akibetine uğramaktan şimdilik Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sayesınde kurtuldu, lige tutundu…

“BURSASPOR SAHİPSİZ KALMAZ, BURSASPOR’U KAYYUMA BIRAKMAYIZ” diyenler oldu!!!

Trabzonspor’a alel acele satılan futbolcuları kimse unutmadı! Onlar Bursaspor’da kalsa daha da iyi yerlerde olurdu.

Bursaspor kayyuma kalmaz üstad, merak etme. Gerçek Bursaspor sevdalıları, ne Bursaspor’u ne de Bursaspor’un hesabını yerde bırakmaz.

TFF’DE BİR DEĞİL İKİ YÖNETİCİMİZ OLMALI

Bir de Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri kapıda… “Aman, bize ne” demeyin; TFF yönetimlerinde 1 değil 2 yöneticimiz olmalı. Yedeklerde de olmalı.

İbrahim Burkay, bu konularda tecrübeli değil ve zaman ayıramıyor. Merkez Hakem Kurulu’nda 15 yıldır Bursalı üye yok. Profosyonel, amatör disiplin kurullarında Bursalı yok. Temsilcilerde Altan Kutucu sonrası kimseler yok. Federasyon takımlarında Bursalı antrenör yok. Hep Trabzon, Kayseri, İzmir, istanbul… Çok mu zor, aslında hiç de zor değil. iktidar partisi yöneticileriyle dialoğuna bakar. Ben isim vermiyorum ama Bursalı Bursa’yı temsil edecek, biraz da futbolun içinden gelecek kişiler olsun istiyorum.

HABERLER