Ümit Akkuş
Ümit Akkuş
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Futbol spor olmaktan çıktı herkes skor derdinde!

Futbol can çekişiyor. Dünya Kupası maçları da olmasa, seyir zevkimiz, keyfimiz iyice kaçacak.

Hafta sonu İnegöl’de İnegölspor-Amedspor müsabakasını izledim.

İnegölsporlu oyuncular da cumartesi günü Bursaspor’un sahada nasıl yürüdüğünü izlemiş olacaklar ki 10 kişi kalan rakiplerini yenemediler.

Karşılaşmadan geriye de spor değil tanık olduğum olaylar kaldı. Allah’tan Bursa Emniyeti son derece yerinde tedbirler almıştı ve ekiplerin hassasiyeti üst düzeydeydi.

TEŞEKKÜRLER BURSA İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN TACETTİN ASLAN

Geçen sezon Amatör Küme’de oynanan play-off müsabakalarında ve gözlemcisi olduğum Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir karşılaşmada emniyet güçlerinin duyarsız kalması sonrası Emniyet Müdürümüz Sayın Tacettin Aslan’a konuyu iletmiştim.

Kendisi de “Hepsine düzen getireceğiz. Ben halledeceğim” demişti.

Akabinde çok şey değişti gerçekten. Tedbirler arttı, hassasiyet oluştu. Görenler “Allah razı olsun” dedi.

Ek göreve yazılan memur arkadaşlar, sabah saat 09.00’dan akşam saat 18.00’e kadar sahalarda görev alıyor artık. Çevik Kuvvet zaten hep var, hep tetikte.

Buradan İl Emniyet Müdürümüz Sayın Tacettin Aslan başta olmak üzere tüm ilçe müdürleri, çevik ve spor şube müdürleri ve personellerine sonsuz teşekkürler.

EMNİYET TEDBİRLERİ ÇOK İYİYDİ

İnegölspor-Amedspor karşılaşmasında da Bursa ve İnegöl polisi görevini tam olarak yerini getirdi. Ancak Amed tribününden alınan holigan bir şahsın ters kelepçe şeklinde ekip otosuna götürülmesinin ardından salıverildiği konuşuldu. Eğer 6222 sayılı (sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi kanunu) uygulanmazsa bu durumlar asla önlenemez.

Bu müsabakadan sonra İnegöl Kurtuluş sahasında oynanan İnegöl Gençlergücü-M.K.Paşaspor Süper Amatör Lig müsabakasına geçtim.

Aman Allahı’m bir de ne görelim; tribün olayları, taşlar, tuğlalar, sopalar, iki takım seyircisinin birbirlerine saldırmaları. Saha içinin de bunlardan etkilenerek karışması.

Yine cumartesi Gürsu İlçe Sahası’ndaki müsabakada tribün olayları.

Pazar günü, Orhangazi İlçe Stadı’nda Süper Amatör Lig’de olaylar…

Nereye varacaksınız bu olayları çıkarıp?

Allah’tan İl Emniyeti bu konularda iyi tedbir alıyor ve duyarlı davranıyor.

BASKF O YETKİSİNİ KULLANMALI!

Bu üzücü olaylar eğer sert tedbirler alınmazsa maalesef yaşanmaya devam edecek.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF), Süper Amatör ve 1. Küme’deki önemli müsabakalara TFF Temsilcisi atama yetkisini kullanmalı. Bu temsilci, takımların, hakemlerin ve seyircinin de yanında olmalı. Futbolun paydaşlarının dertleriyle dertlenmeli. Onlar da rapor yazmalı.

MEMURLAR SİZİN BİZİM MİSAFİRİMİZ

BASKF’ye düşen başka görevler de var. Çünkü Bursa’da amatör futbolun patronu; Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu.

Amatör kümelerde il emniyet müdürümüzün talimatıyla sabah 9’dan akşam 6’ua kadar görev yapan arkadaşlar, bu memurlar sizin bizim misafirimiz.

Bazı kurumlar buna göre hareket edip kumanya, yemek, su gibi organizyonları yapıyorlar. Türk geleneklerinde bu var.  BASKF yönetimi de düşünür mü acaba?

Bursa amatör futbolununun ev sahibi, düzenleyicisi BASKF bu tip organizasyonları, profesyonel kulüplerin, kurumların yaptığı yapmalı ve ev sahipliğini gösterip bu arkadaşlarımıza yardımcı olmalılar.

BURSASPOR ‘DA ARIZA VAR!

BURSASPOR’DA ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR MAÇI HAZIRLIKLARI BUGÜN YAPILAN ANTRENMANLA TAMAMLANDI. (BARIŞ YALIM/BURSA-İHA)
Bursaspor bugün yaptığı antrenmanla Arnavutköy Belediyespor maçı hazırlıklarını tamamladı. Yeşil-beyazlılar, öğle saatlerinden sonra İstanbul’a hareket edecek.

Olmuyor.

Olmaz da…

Daha önceki yazılarımda değinmiştim, “Bu takım 60 dakikalık takım. Kondisyonu yetmiyor” diye.

İsmail Ertekin hocam, hafta içindeki basın toplantısında şunu açıkladı: “Artık 60 dakikanın üzerinde oynuyoruz.”

Demek ki hocam o konuyu yakalamış.

Yazdım yine yazıyorum; takımın dinamosu ve kollarında arıza var. Sanki küskünlük gibi. Ne bileyim işte benimkisi kuvvetli bir his.

ERTEKİN’İN KARİYERİ BİRAZ FAZLA MI GELDİ?

BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İSMAİL ERTEKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI. (BARIŞ YALIM/BURSA-İHA)
Bursaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Arnavutköy maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, Arnavutköy’ü iyi analiz ettiklerini belirterek, “Arnavutköy’ü izledik. Analiz ettik puan veya puanlarla döneceğimizi düşünüyoruz. Büyük ihtimalle de öyle olacak. Geçen haftaki maç zor bir maçtı bu maç biraz daha yumuşak. Oyuncularımız istediklerimizi yaparsa galibiyet ile dönebiliriz” dedi.

Bir de Vakıfköy’de son sınıftayken ihtiyaçtan acil mezun edilen bu çocuklara, üst liglerde önemli başarılara imza atmış İsmail Ertekin hocamın kariyeri biraz fazla mı geliyor?

Olmaz demeyin, ergen çağlarda babadan dertlenir, sert duruştan, yüksek tondan etkilenebilirler.

Bu çocuklar asıl daha futbol okulundaki hocalarını hiç unutmazlar. Bunları sosyal medyadan görüyorum. Hocalarını abi gibi, gençlerin tabiriyle “Kardo, kanka” gibi görüp PES FIFA oynarlar.

Vakıfköy’den bu çocuklara ağabeylik yapacak genç birilerini bulsanız, onlara tabiri caizse mentörlük yapacak birini getirseniz daha faydalı olmaz mı?

Hiç unutmam; önceki yıllar Adil Cenkçiler birebir ilgilenirdi o dönemin gençleriyle.

HABERLER