Ümit Akkuş
Ümit Akkuş
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bursaspor için ‘olmaz olmaz’ demeyin!

Bursaspor-İnegölpor maçının ilk 20 dakikası geçtikten sonra “Çok şükür iki takım taraftarlarından sözlü sataşma olmadan başladık” dedik, ama keşke demez olaydık.

Az sonra İnegölspor tribünü resmen patladı ve hiç de hoş olmayan sözler duymaya başladık.

Çok yazık.

Aynı şehrin iki takımı.

Hiç mi kız alıp vermediniz? Bursa merkezle arasında 25 dakikalık mesafesi var İnegöl’ün. Hiç mi akrabanız, arkadaşınız, dostunuz yok? O nasıl küfürdür öyle.

Gerçekten çok yazık.

60 DAKİKALIK KONDİSYON

Gelelim saha içindeki mücadeleye…

Bursaspor sanki 60 dakikaya planlanmış gibi. Kondisyon konusunda sıkıntıları var gibiydi. Tarsus maçında ağzı yanmasına rağmen öne geçtikten sonra geri çekilme de nedir? İnegölspor o esnada bir değil iki gol daha atabilirdi.

DEMEDİ DEMEYİN!

Demedi demeyin; kendi grubunda namağlup devam eden Karacabey Belediyespor böyle devam ederse, ki edeceğine inanıyorum, 1. Lig’e çıkar.

Şehirde çok fazla seslendirilmeye başlandı, bence de mantıklı gözüküyor; Karacabey Belediyespor 1. Lig’e çıktığında Bursaspor ile isim değişikliğine gidebilir.

Yani, Bursaspor Karacabey’in haklarını alır, Karacabey de Bursaspor’un.

TFF 2. LİG KIRMIZI GRUP 8. HAFTA’DA ZONGULDAK KÖMÜRSPOR, KARACABEY BELEDİYESPOR İLE 0-0 BERABERE KALDI. (ONUR ALTINDAĞ/ZONGULDAK-İHA)
TFF 2. Lig Kırmızı Grup 8. haftasında Zonguldak Kömürspor, Karacabey Belediyespor ile golsüz berabere kaldı.

Böylelikle Bursaspor markası 1. Lig’den yoluna devam ederken, Karacabey Belediyespor da 2. Lig’de.

Olmaz olmaz demeyin.

SAHADAKİ YAŞ ORTALAMASI TRİBÜNE DE YANSIYOR

Beni çok sevindiren konulardan biri Bursaspor’un altyapısının çok güçlü oluşu…

Transfer tahtasının tek olumlu tarafı, gençlerimizi daha fazla izleme fırsatı bulmamız…

Bu durum tribünlerin yaş ortalamasını da etkiliyor…

Bursaspor-İnegölspor maçında gördüğüm manzara gerçekten güzeldi; 6-7 yaş, 10 yaş 15 yaş arası çocuklar tezahüratlara katılıyordu…

AMATÖR FUTBOLDA NELER OLUYOR?

Şehirlerde amatörlerin patronu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları’dır (ASKF).

Bursa’da amatör sporu yönetenlere çok iş düşüyor, ancak 2-3 üye dışında sahalarda görünen kimse yok…

İnin biraz beyler sahalara…

Bakın bakalım takımların sorunları neler…

Dinleyin onları, çözüm önerilerini getirin…

GECE MAÇI NEDEN OYNANMIYOR?

Ben sizin yerinize birkaçını aktarayım:

Hafta içi zar zor takım toplamaya çalışanlar, hafta arası maçlardan bezenler, “5 haftadır maçlarım hep cumartesiye veriliyor” diyen yöneticiler, sağlık malzemesi yetersizliği/eksikliği (Sedye, ilaç vb…), sahalardaki fiziki eksiklikler ve en önemlisi de gece maçlarının neden oynanmadığı konusu…

Bakın Kocaeli’ye; 10 yıldır gece maçı oynanıyor. Hafta içi takım toplamakta zorlanan kulüpleri böylelikle rahatlatırsınız. Her ilçe bir pilot saha geçerek gece maçları oynanılabilir. Korkmayın elinizde patlamaz.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ben bizzat söylemiştim ve bir komisyon oluşturmuştuk. Yanı başımızda Kocaeli amatörde 10 yıldır gece maçı oynatıyorsa, bizim neyimiz eksik.

Bursa buna layık değil mi?

Beyler, bu sorunlar oturup konuşulduktan sonra çözülmeyecek sorunlar değil. Bakın Türkiye Futbol Federasyonu’nda başkanvekilimiz İbrahim Burkay var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş her zaman amatörün yanında.

Sizin de biraz kıpırdanmamız gerekmiyor mu?

SİZCE DE BU DURUM GARİP DEĞİL Mİ?

BASKF sitesinde ceza sevkleri ve kararları dosyasını yıllardır incelerim. Ancak, bu yıl nedense amatör maçlar daha 5-6. haftalarında iken, bu kadar çok olay, bu kadar çok saha kapatması, bu kadar çok savunmalar sizce de garip değil mi?

Bir yerde arazı var sanki.

Kulüplere, kuralları öğretelim, disiplin cezalarını gösterelim. Bu noktada hakemlere, hakem yöneticilerine, disiplin kurullarına, kulüp yöneticilerine, basına büyük iş düşüyor.

Yapın bir sempozyum; deneyimli bir hoca kuralları anlatsın, bilgilenelim.

HABERLER