Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

24 saat olmadı, ne umduk ne bulduk!

Siyasette 24 saat bile çok şeye gebedir sözünün doğruluğunu kanıtlayan günlerden birini yaşıyoruz. Maşallah günün beti bereketi de öyle çok ki, ne iktidarı ayırıyor ne muhalefeti…

BUSKİ’den yapılan açıklama ile birlikte gündeme bomba gibi düşen ve düştüğü yerden kalkamayacak kadar ağır olduğuna kanaat getirdiğim yolsuzluk dosyasının kapağının aralanması bile AK Parti genel merkezinde fırtına estirmeye yetince, belediye başkan adaylığına neredeyse kesin gözüyle bakılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koltuktaki ikinci dönemi bir anda tehlikeye girdi.

Fakat kulisler işin bu kadarla bitmediğinin de bilgisini veriyordu yaklaşık bir haftadır.

Efendim, öğrendiğimiz kadarıyla daha önce İYİ Parti ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olma konusunda flörtleşen ve İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu’nun net tavrı neticesinde diyalogları kesilen geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kez Yeniden Refah Partisi ile pek bir yakınlaşmış.

Metal yorgunluğu bahane edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine istifa eden Altepe’nin Bursa’da belirli bir yüzdelik kesime hitap ettiği ve seçim sath-ı mailinde her bir oyun dahi kıymetli olduğu düşünüldüğünde, kendisinin başkan adaylığından vazgeçmesi halinde önemli bir görevde değerlendirileceğine yönelik bilgiler gelmişti kulağıma.

Kısacası ‘AK Parti’den başka kapı arama, oyları bölme, seni önemli bir mevkide görevlendireceğiz’ şeklinde özetlenebilir iletilen kulisler…

Bugün bahsi olunan önemli görevlendirmenin yapıldığını duyurdu haber siteleri.

Recep Altepe, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

Konuyu iki koldan okumak lazım, ilk olarak bir süredir geri planda tutulan Recep Altepe itibarına kavuştu diyebiliriz. Üzerindeki yorgunluğu da atmış olsa gerek ki, son derece aktif ve sorumluluk gerektiren bir noktada görüyoruz kendisini.

İkinci olarak, Altepe’nin aday olarak seçimlerde boy gösterip Cumhur İttifakının oylarını bölmesinin önüne geçilirken, diğer yandan özellikle Bursa’da Altepe’nin aday olarak görmek istemediği isimlerin de adaylık umutlarının sonuna gelindi denilebilir.

Çok değil, en fazla 10 gün içinde öğreneceğiz bizi yakından ilgilendiren AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kim olduğunu, adayın elinin düzenlenecek aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırılmasıyla da dananın kuyruğu kopacak hayırlısıyla.

Bu kadar iktidar kulisi yeter…

Gelelim muhalefette, özellikle de ana muhalefet partisi CHP’de neler olduğuna…

Bugün itibariyle Osmangazi Belediye Başkan Adayı olarak Erkan Aydın’ın ilanını dört gözle bekleyen CHP örgütü bir hafta daha bekleyecek sanırım. Aldığım bilgilere göre isimde bir değişiklik yok. Şimdilik Nilüfer Belediye Başkan Adayı olarak Turgay Erdem, Osmangazi Belediye Başkan Adayı olarak Erkan Aydın isimlerini gösteriyor ibre.

Ertelemenin nedeni CHP Genel Merkezinde Can Atalay Dosyası ve Anayasa Mahkemesinin verdiği kararların tanınmaması konusunda ciddi bir çalışma yürütülecek olması. Birkaç gün için adeta teyakkuza geçecek olan genel merkezde tüm kurmayların bu çalışmaya konsantre olması ve atılacak doğru adımların belirlenerek harekete geçilmesi planlanıyor.

Adaylık açıklaması da bu nedenle bir sonraki haftaya kalmış durumda.

Muhalefet demişken İYİ Parti’yi de unutmayalım ve yarın Bursa’yı ziyaret edecek olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nu açıklayacağını hatırlatalım, sonra da kulislerin açık yakasını şimdilik kapatalım…

HABERLER