Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BESOB’da adaylar birleşti: Seçimin galibi biziz!

Bir süredir adeta kış uykusunun tadını çıkaran, hatta bana göre, bu uykulu halin tadını kaçıran BESOB’da seçimin son düzlüğüne girildi.

Yarım asırdır esnafa başkanlık eden, fakat bir yandan Çataltepe projesi nedeniyle, diğer yandan da pandemi süreci ile başlayan, ekonomik krizle devam eden süreçte kayda değer tek bir adım atmaması nedeniyle, hızla ivme kaybeden Arif Tak’ın koltuğu bu kez fena sallanıyor.

BESOB seçimleri bugüne kadar üç adaylı olarak süren bir yarıştı. Arif Tak’ın karşısında iki rakibin bulunuyor olması elinin hala güçlü olduğunu gösteriyordu. Bugünden sonra kartların bir kez daha karılmasının vakti geldi. Çünkü adaylardan Ali Özkan İlhan, yarıştan Arif Tak’ın karşısındaki en güçlü aday konumunda bulunan Fahrettin Bilgit lehine çekildi.

Bundan sonra Ali Özkan İlhan ve Fahrettin Bilgit adaylık yolunda birlikte yürüyecekler.

Bu yarışta omuz omuza mücadele edeceklerini açıklayan iki başkan adayından Bilgit, yumuşak üslubu ve kucaklayıcı yaklaşımı ile yapmak istediklerini sıralarken, toplantıya damgasını vuran sözler Ali Özkan İlhan’dan geldi.

Benim görüşüme göre bugün itibariyle seçimler bitmiştir. Kazanacağımıza inanıyorum. Pazar günü yapılacak seçimlerin lehimize sonuçlanacağından ben çok eminim!

Bilgit ile güçlerini birleştirme kararını kolay almadığının altını çizen İlhan;

Bu kararı almak zorlu bir süreçti. 17 ilçede yaptığımız gezilerde oda başkanlarımızın taleplerinin birleşmemiz yönünde olduğu gözlemledik. 3 adaylı kongrenin sorun olacağı bize söylendi.

Başkanlık hırsı ile değil çalışkanlık hırsı ile hareket ettik. Özellikle son iki yıldır esnafın yanında olamamak bizi çok üzdü. Arif bey ile baba oğul ilişkisi diyebileceğim bir ilişkilerimiz vardı. Kendisi bu seçimlerde aday olmayacağını söylemişti, ama sözünü tutmadı. Bu nedenle kendisine kırgınım!” dedi.

Bir iddia ortaya koyduktan sonra çekilme kararı vermek elbette kolay değil. Ancak bu seçimlerde yapılabilecek en güzel hamle buydu bence.

Fahrettin Bilgit’in düzenlediği iftar yemeğinde de fısıltılar arasında konuşulan, iki adayın güçlerini birleştirmesi meselesi böylece gerçekleşmiş oldu.

İftar demişken; Bilgit’in düzenlediği iftarın maliyetinin ne olduğu ve kimin tarafından karşılandığı soruları da yanıt buldu toplantıda.

Ramada Otel’de verdiğim iftarın sponsoru Nilüfer Belediyesi değildir. 60 bin 250 TL. tutarı vardır. Bu konuda bana soru soran tüm arkadaşlarıma da hesabımdan dekontları gönderdim” diyor Bilgit.

Mali bütçesi bir yıldan bu yana sıkıntıda olan Esnaf Odalarında böylesine şeffaf yürütülen bir kampanya görmek mutluluk verici.

Açık ve net olmak en sevdiğim iletişim modelidir.

Bu arada, mali sıkıntılar nedeniyle yönetim ve denetim kurulu giderleri ancak geçtiğimiz ay ödenebilmiş BESOB tarafından, birliğin yedinci katının yarısının satılmış olması da cabası. Beşevler Sanayi Sitesi’nde bulunan eğitim merkezi de satılmak için hazırlanmış ancak henüz bir müşteri bulunamamış. Sıkıntıdan kurtulmak için ilçelerdeki mülklerin satış koşulları da araştırılmış, fakat satışın mümkün olmadığı görülmüş.

Anlayacağınız bundan sonra seçilecek ekibin işi hayli zor. Bir de Çataltepe meselesi var kocaman bir sorunlar yumağı olarak karşılarında.

Çataltepe’yi biz Bursa’ya mutlak surette kazandıracağız. Bursa’da küçük ölçekli sanayici için çok acil ihtiyaç vardır” diyerek bu konudaki iddiasını sürdürüyor Fahrettin Bilgit.

Sorunların çözümü için adım atmadan önce yapılması gereken ilk iş elbette seçimi kazanmak, diyelim ki kazandılar, bu kez de bir yönetim kurulu listesi yapmak lazım. Ben de bunu sordum iki başkan adayına.

Bugüne kadar ekibimden kimse benden görev talep etmedi. Seçimlerime saygı göstereceklerini belirttiler. Bundan sonraki seçimlerimizde de 8-9 yıldır birlikte çalıştığımız Ali başkan ile beraber esnafımıza nasıl daha iyi hizmet edebiliriz sorusunu sorarak bir liste hazırlarız. Bu konuda liyakati esas alacağız.” dedi Fahrettin Bilgit.

Ben tüm arkadaşlarıma sordum hedefiniz listelerde yer almak mı kongreyi kazanmak mı diye. Hepsi de Fahrettin başkanın yanında yer almak istediklerini ve listelerde de yazılan isimlere saygı duyacaklarını belirttiler” sözleri de Ali Özkan İlhan’ın ağzından döküldü.

Görünen o ki, Fahrettin Bilgit’in de Ali Özkan İlhan’ın da liste hazırlanırken uzlaşmacı bir tavır sergilemek, en önemlisi de liyakate önem vermek gibi bir kararı var.

Bu noktadan sonra adayların sorunu Arif Tak cephesinden kendilerine yöneltilen ithamlarla odaların siyasete çekilmek istenmesi. Bu konudan özellikle kaçınıyorlar ve çok da doğru yapıyorlar.

Toplantının açılışında heyecanla ‘seçimi şimdiden kazandıklarını’ ilan eden Ali Özkan İlhan’ın sözlerine toplantının sonlarına doğru katılan Fahrettin Bilgit;

Ali Özkan beyin heyecanına katılıyorum, favori aday biziz ama yine de sandığın açılmasını beklemek istiyorum.” diyerek sonlandırdı konuşmasını.

Bu önemli hamlenin karşısında Arif Tak’ın nasıl bir karşı hamle yapacağını doğrusu çok merak ediyorum. Çünkü ‘Arif başkan artık koltuğa veda eder mi?’ diye sorduğum tecrübeli isimlerden ‘Arif başkanın ne yapacağını bekleyip görmek lazım’ biçiminde geri dönüşler aldım.

Pazar gününü iple çekiyorum…

HABERLER