Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CHP’de adaylar, iddialar, yanıtlar…

Haftalık olarak yapmaya çalıştığım, ekran karşısında gazetecilik yapmaktan da büyük keyif aldığım Ortak Akıl programının bugünkü konuğu CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir oldu.

Açıklanması uzun zaman alan, CHP’nin Bursa’da hali hazırda elinde tuttuğu belediye başkanlıklarından biri olduğu için ince elenen sık dokunan bir koltuğa talip Özdemir. Adaylığı açıklanır açıklanmaz da hakkında hem şehir hem de ülke kamuoyunda konuşulan iddialar atıldı ortaya.

Bu iddiaları gazeteciliğin gereği olarak sorduk kendisine yayında. Çünkü seçmenin aklında kalan soru işaretleri aydınlatılmadığı sürece büyümeye ve şehir efsanesi halini almaya mahkum oluyor.

Aldığımız yanıt çok net oldu;

“Birçok iş yapıyoruz. Türkiye’nin katma değerli işlerini yapan yazılım firmalarından biriyiz. 10 yıl önce aldığımız bir işten dolayı şu anda konuşuluyorum, bu iş üzerinden adaylık sürecim yıpratılmaya çalışılıyor. Ben AK Parti ve MHP’li belediyelerle de iş yapıyorum. Birçok alanda teknoloji üretiyoruz. Bu tür şeylerden dolayı ticaretimiz üzerinden yıpratılmaya çalışılıyoruz. Genel Başkan da konuyu biliyor. Bir sorun yok. Biz ortak akılla kente karşı yapılan saldırılara yönelik bir cephe oluşturacağız. Bu kentin kendisine, şehrin her yerine bir saldırı var. Biz kendimizden çok eminiz. Hiçbir çamur bize yapışmaz” dedi Şadi Özdemir.

Özdemir’in bahsi olunan dosya nedeniyle adaylığının geri çekileceğine dair kulislerin de şimdilik bir sessizliğe büründüğünü söylemekte fayda var.

Tüm iddialar bir yana bırakıldığında, yıllardır söylediğim, örgütün içinden seçilen isimlerin belirli koltuklar için aday olması, hatta adayların ön seçimle belirlenmesi kriterlerinin en azından ilk ayağının gerçekleşmiş olması bir umut aslında. Belki bu kez CHP Genel Merkezi; ‘Yahu örgütten bir ismi belediye başkanı yapmakla ne iyi etmişiz. Bak ne müthiş işler yaptı, oylarımızı nereden nereye taşıdı’ der de daha çok örgüt içinden aday çıkarmayı tercih eder önümüzdeki seçimlerde.

Adayların açıklanması sürecinde pek çok aksaklığın yaşandığını, yaşanan aksaklıklarla birlikte bazı adayların adaylık için uygun olmaması nedeniyle değiştirilmelerinin gerektiğini, bazı adaylar için ise örgütün ve halkın tepkisi nedeniyle yeniden düşüncelere dalınması gerektiğini, üstelik tüm bu süreçlerin özellikle CHP örgütü açısından yıpratıcı olduğunu biliyoruz.

Demek ki neymiş, aday adaylarının arasından tercih yaparken, kimin adamı olduğunu, arkasındaki destekçilerinin kimler olduğunu araştırmak yerine bir zahmet siciline, soyuna sopuna bakmak gerekiyormuş.

Demek ki neymiş, aday adaylarının arasından tercih yaparken, genel merkezin her odasının kapısını ayrı ayrı çalıp desteklediği aday tercih edilsin diye saatlerce dil dökenlerin yerine örgütü ve halkı dinlemek gerekiyormuş.

Bahsettiğim örgütün dinlenmesi kısmından küçük bir parantez açmak istiyorum…

Hatırlarsınız CHP’nin Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan Kestel Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş, ancak genel merkezin kararı ile partinin Kestel Belediye Başkan adayı Cevat Asa olarak ilan edilmişti.

Bu ilanın ardı ise Kestel’de CHP’nin tüm yönetimlerinin istifası ile sonuçlanmıştı. İlçe yönetimi, gençlik kolları yönetimi ve kadın kolları yönetimi istifalarını sunmuş, Kestel CHP binasının kapısına kilit vurulmuştu.

CHP konuşulan bir parti diyorum her zaman ve bunun bir gurur vesilesi olması gerektiğini de söylüyorum, ancak bu kadar sert tepkilerin partiyi yıprattığı gerçeğini de gözden kaçırmamak gerekiyor…

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi adayları arasında bir çekişmenin yaşandığı, doğal olarak CHP adayının da bir şansının olduğu Kestel’de adayın bu denli tepki çekmesi sonucu bir kez daha şapkalar önlere koyuldu ve düşünüldü, bu kez ilçenin sevilen isimlerinden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Akan Ayaz’a teklif götürüldü.

Kestel’de pek çok kişiye dokunmuş olması ve çözüm odaklı kişiliği nedeniyle aday olarak doğru isimlerden olacağı konuşulan, laf aramızda AK Partililerin dahi; ‘Seçimi alırsa şaşırmam’ dediği Ayaz’ın adaylığının ilanı ile birlikte örgüt de yeniden kendini toparladı. İlçe başkanlığına Taner Hoş, Kadın Kolları Başkanlığına Aysel Akyar atandı.

Çiçeği burnunda yönetim ve CHP Kestel Belediye Başkan adayı Akan Ayaz bugün misafirimiz oldular Norm Haber’de.

“Biz yıllardır sokaklarda çalışmaya alışkınız, benim makamım sokaklar olacak, randevu veren değil, randevu alan başkan olacağım” diyecek kadar mütevazı olan Ayaz’ın, Kestel’deki sağ tabanın bölünmüş olmasından kaynaklı ciddi bir şans yakaladığını belirtmekte yarar var.

Hani demem o ki, AK Parti Kestel Belediye Başkan Adayı Ferhat Erol ve YRP Kestel Belediye Başkan Adayı Önder Tanır arasındaki mücadeleden Akan Ayaz galip çıkarsa şaşırmamak lazım.

 

 

 

 

 

 

HABERLER