Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CHP’li kadınlardan atılım bekliyorum!

Dünden bu yana Bursa gündemini alabildiğine meşgul eden bir konu var. Her şey bir yana, bu konu bir yana diyerek, can hıraş, meselenin herkese eksik gedik duyurulması telaşı almış yürümüş.

Neymiş efendim; CHP İl Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan, 21 Mayıs 2022 günü Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı “Milletin Sesi Bursa Mitingi” saatlerinde BursaRay ulaşımının ücretsiz olmasını talep etmişmiş…

Sanki tek derdimiz bu kalmış gibi ver yansın edilen konunun aslı da faslı da pek öyle değil. Hatta Bursa siyaseti açısından son derece sevindirici bir samimiyette geçmiş görüşme.

Norm Haber’e konuk olan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’ya meselenin ne olduğunu sorduk;

CHP bedava ulaşım istedi gibi lanse edildi, ama mesele öyle değil. AK Parti’nin düzenlediği mitinglerde ulaşımın ücretsiz olma nedeni olarak o saatlerin binişlerini bir iş adamının satın aldığını söylediler o yüzden biz de dedik ki, o saat aralıklarını satın alalım. Prosedürü aldı arkadaşlar saat 15.00 ile 19.00 arası bütün ulaşımlar ücretsiz olacak. O saatler arasındaki binişleri CHP olarak Büyükşehir Belediyesi’nden satın alacağız.

Şakalaşmalı, esprili geçen görüşmede Alinur Aktaş’ı mitinge davet etmiş Karaca. Başkan da “Gelirim, ama bana da bir mikrofon verirseniz” demiş, gülüşülmüş…

Siyaset arenasında görmek istediğimiz hareketler.

Sonuçta insanlar konuşa konuşa anlaşır değil mi?

Ancak İsmet Karaca’yı bulmuşken aklımdaki soruyu sormasam olmazdı.

“Bayramlaşma sırasında Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in ‘Ev kadınlarına ulaşamıyoruz!’ çıkışı ile ilgili ne yaptınız?”

Bu konuda sıklıkla eleştirdiğim CHP, sonunda eksiklerini kabul eden bir yapıya bürünmüş. Bunu görmek çok güzel. Zira gelişmenin başlaması eksikliğini kabul etmekle olur.

Ev kadınlarına erişme sorunumuz her zaman vardı. Bozbey bayram konuşmasında çok haklı bir noktaya dikkat çekti. Şu an en büyük sorun mutfakta yaşanan sorun ve bu sorunu en yakından kadınlar hissettiği halde bizim kadınlara ulaşamamamız gibi bir mesele olmamalı.

Bugün itibariyle bütün partili kadınlarımıza start vereceğiz. Bu ay 2 bin aile ziyaret edilecek ve her ay 2 bin ailenin ziyaret edileceği bir program başlatıyoruz. Gürsu’daki kırsal mahallelerden başlayacağız. Gidip kapıdan dönmeyeceğiz. Oturup sohbet edeceğiz kadınlarla” dedi Karaca.

CHP Kadın Kolları Başkanının çağrısına uyarak partili erkeklerin eşlerinden de bu konuda destek alınmış. Çalışmalar ne kadar başarılı olacak onu da zaman içinde değerlendireceğiz elbette.

Aklımdaki konulardan biri de CHP çalışma grubunun ‘ön seçim’ talebiyle düzenlediği toplantılar konusunda İl Başkanının ne düşündüğüydü.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yine bu parti için çalışan bir yapının gidip bir kafede toplantı yapması bence görüntü olarak hoş değil. Ön seçim için çalışan arkadaşlarımız partimizin saygın isimleridir. Kocaman bir parti binamız var, hepimize yeter. Kendilerine çalışmalarını gelip burada yapmalarını teklif ettim, çünkü bu toplantılar beni rahatsız etmiyor. Ben her zaman ön seçimden yana oldum. Yine parti örgütümüz hangi yöntemden yana olursa ben o yöntemle yürümeyi yeğlerim. Ama doğrusu bu arkadaşlarımızın enerjilerini gelip parti içinde harcamalarıdır. Yine de kendi bildikleri şeyi savunmak en demokratik haklarıdır. Bu parti için çalışıldığı sürece benim için sorun yok” yanıtını aldım.

Tüm bu konuştuklarımızdan CHP’de çok daha rahat, demokratik, iletişime açık ve çözüm odaklı bir hava olduğunu söyleyebilirim. Ancak unutmamak lazım ki, önemli olan bu havanın önce millete, sonra da sandığa doğru yansıması. Bunun için de CHP’li kadınlardan önemli bir atılım bekliyorum.

Hadi bakalım hayırlısı…

HABERLER