Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Erbakan muhalif de kafası karışık!

Hepimiz bunaldık, yaşam enerjimiz düştü, ülkecek bir bunalımın eşiğindeyiz derken, hep hayat pahalılığından şikayet ettik. Yetmemiş olacak ki, şimdi de çeşitli sebeplerle sanatçıların konserlerinin iptal edilmesi var gündemde.

Bu konuyla ilgili çok dikkatimi çeken bir açıklama ile Müzisyen Hayko Cepkin;

Bu kararlar tesadüf değildir. Üst üste gelmesi rastlantı hiç değildir. Herhangi bir çözüm ve destek bulunmaması da ağır bir hüzün konusudur. Yalnızız! Boşuna ‘şöyle çokuz’ ‘böyle boluz’ yapmaya gerek yok!” diyerek gerçeklerle yüzleştirdi hepimizi.

Yalnızız!’

Bu ülkenin sanatçılarından tokat gibi bir çıkış bu bence.

Pandemi süreci ile başlayan, sonrasında da ‘kimse kusura bakmasın, kimsenin kimseyi gece rahatsız etmeye hakkı yoktur!’ söylemi ile yasaklı halleri devam eden, tüm yasaklar kalkarken bir türlü saat yasağı kalkmayan müzisyenlere bu kez de peş peşe konser iptalleri ile dur denmeye başlandı.

Müzisyen Niyazi Koyuncu, Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin 25 Mayıs’ta Sahil Meydanı’nda düzenleyeceği etkinlikte sahne almasının AK Parti’li Pendik Belediyesi tarafından engellendiğini duyururken; “Belediye, iptal gerekçesi olarak, kurumlarının değer yargılarını ve görüşlerini paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceğini sunmuştur” ifadelerini kullandı.

Mesele Aynur Doğan ile başladı ve sanki sadece Kürtçe şarkı söyleyen sanatçılara yönelik bir çıkış gibi algılandı, oysa sorun akla kafaya uymayan herkese yönelik böyle bir tutum takınabilme hakkının bir yerlerde, birilerinde bulunabilmiş olmasında.

Apolas Lermi, Niyazi Koyuncu, Metin Kemal Kahraman, Mem Ararat, Burhan Şeşen ve Melek Mosso’nun da içinde bulunduğu çok sayıda sanatçının konserleri ya hedef göstermeler ya da valiliklerin “son anda” verdikleri kararlarla yasaklandı.

Biz de aldık nasibimizi bu furyadan. Bursa Valiliği, yasadışı gösterileri engellemek amacıyla 26 Mayıs ve 3 Haziran tarihleri arasında 7 gün süre içerisinde her türlü eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Gelin görün ki, iddialar, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nın sanatçılar ile ilgili uyarıları sonucunda konser iptallerinin gerçekleştiği yönünde yoğunlaşıyor.

Hal böyle olunca ve dikkate değer bir biçimde AK Parti muhalefeti yapmaya başlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, şehrimizi tam da böyle bir havada ziyaret edince, Norm Haber Sorumlu Haber Müdürü Furkan Kahraman konser iptalleri konusundaki görüşlerini sordu Erbakan’a ve ilginç de bir yanıt aldı;

Batman’da da Isparta’da da arkadaşlarımız büyük ölçüde belediyelerin borçları ve bu maddi imkansızlıklar içerisinde böyle konserlere para harcanmasının uygun olmayacağı saikiyle ifade ediyorlar görüşlerini. Biz Genel Merkez olarak bu kısmına katılıyoruz!” dedi Erbakan.

Zira konuşmanın bu bölümüne gelene kadar AK Parti hükümeti tarafından baskıcı bir politika uygulandığına değinmiş;

“AK Parti isen yardım dağıtabilirsin, ama muhalefet dağıtamıyor. Bir insanın FETÖ’cü olup olmadığı neye göre değerlendiriliyor? AK Parti’li değilsen FETÖ’cü oluyorsun, AK Parti’li isen olmuyorsun! Bütün bunlar, yargının Türkiye’de iktidarın kontrolüne girdiğini açık bir şekilde gösteriyor.

Gösteri, miting yasak, dolar 10 lira olacak demek yasak, TÜİK çalışanları izinsiz hesap yapamıyorlar. Türkiye enflasyonda dünyada 6. sırada. İmtiyazlı holdinglere kaynak aktarılıyor. 13 şehir hastanesi yaptırıldı, 57 şehir hastanesi parası harcandı. 1 dolarlık işlere, 6 dolar harcanıyor…” eleştirileri ile dikkat çekmişti Erbakan.

Ancak sıra Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı’nın müdahaleleri ile iptal edilen konserlere gelince bütçe sıkıntısını öne sürdü.

Daha önce de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamış ancak, tabandan aldığı tepki nedeniyle bu fikrinden vazgeçtiğini belirtmişti Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı.

Hasılı kelam, hem Yeniden Refah Partililerin hem de Fatih Erbakan’ın muhalefet mi edelim, yanında mı duralım; yasakçı mı olalım, yenilikçi politikalarla mı yolumuza devam edelim konusunda kafaları hala karışık.

Erbakan’ın öngörüsüne göre zamanında yapılacak olan seçim için pazarlıklar şimdiden başlamış olabilir mi sorusu da aklımı kurcalamıyor değil…

HABERLER