Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İYİ Partili Ercan Özel iddialı

Bursa yerel seçimlerde iki büyük partinin, AK Parti ve CHP’nin kapışmasına sahne olacak Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi.

CHP’nin büyükşehir adayı belli olmakla birlikte ilçe belediyelerindeki aday açıklamaları halen gerçekleşmedi. Bir duyuma göre adayların tamamının açıklanması Ocak ayının yarısını bulabilir.

Bunu iki biçimde yorumlamak gerekiyor, ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in titiz bir anket çalışması yürüttüğü biliniyor, bunun dışında adaylar konusunda Özel ve İmamoğlu ekiplerinin uzlaşıya varması gerektiği gerçekliği de tüm çıplaklığı ile duruyor. Süreç her iki koldan da yürütülmeye çalışılınca biraz yavaş ilerlemesi normal.

Bir de CHP’nin bazı ilçelerde aday enflasyonu yaşarken bazı ilçelerde aday bulmakta zorlandığı, özellikle Yıldırım konusunda hem Büyükşehir için oy devşirecek hem de mümkünse Yıldırım’ı kazanacak aday arayışında olduğu biliniyor. Tek bir isim konuşuluyor kulislerde Yıldırım için; Orhan Sarıbal!

AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayının ise bu hafta sonu açıklanması bekleniyor. Yine de sürekli ötelenen açıklama tarihleri nedeniyle pek hevesli olmamak lazım bu konuda.

AK Parti’nin MHP’ye bıraktığı ilçelerde ise seçimin enteresan sonuçlar doğurabileceğini düşünüyorum. Yine kesin olmamakla birlikte  (çünkü kimse kulislerdeki konuşmaların kesin bilgiler olduğunu söyleyemez) Yenişehir ve Mustafakemalpaşa MHP’ye bırakılan ilçeler. Yenişehir geçtiğimiz dönem de MHP’deydi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın da adaylık konusunda çok hevesli olmadığı biliniyordu.

Buradan yola çıkarak İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ercan Özel’in Norm Haber’e yaptığı ziyareti de değerlendirmek gerekiyor elbette.

Öncelikli olarak Yenişehir’in hak ettiği gibi yönetilmediğinden çok emin olan ve İYİ Parti rozetini çıkarıp ay yıldızlı rozeti ile tüm Yenişehir halkını kucaklayacağını söyleyen Ercan Özel, Yenişehir’de seçimi kazanır mı bilinmez, ancak MHP’li belediye başkanı Davut Aydın’ı çok zorlayacağı kesin.

2019 yılındaki yerel seçimlerde de belediye başkan adayı olan ve oldukça iyi bir oy oranı alarak seçimi kıl payı kaybeden Özel’in tıpkı CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gibi sahadan hiç inmediğini ve ilçe başkanı olarak yaptığı muhalefetle Yenişehir’e pek çok katkıda bulunduğunu söyleyebilirim.

“Yenişehir’in sorunları çok, sorunlarını çözecek bir belediye başkanı yok. Ben bir belediyeci olarak bu göreve talibim. Yenişehir’in sorunlarını biliyorum, çözümlerini de biliyorum, halkımıza Yenişehir’in adayıyım diyorum. Geçtiğimiz seçimlerde 2 bin 600 oy ile seçimi kaybetmiştik. Aslında Yenişehir iyi hizmet alma hakkını kaybetti o seçimde. Bu seçimde seçmen sayısı arttı. Toplamda 43 bin seçmen oy kullanacak ve bu oyların 37 bini geçerli sayılacak. Ülkücü kırgın seçmen, CHP’li kırgın seçmen ve AK Partili küskün seçmenden oy alacağımızı düşünüyorum. Biz üçüncü yol olarak çıktık, bu alternatifi yarattık seçmene” diyor.

İYİ Parti’yi kasıp kavuran istifalar furyasından etkilenmeyeceğini, çünkü yerel seçimlerde vatandaşın kendisine hizmet eden isimleri seçmeye meyilli olduğunu düşünüyor Özel.

Haksız da değil…

Tüm Bursa’yı saran ileriye gitmek yerine geriye doğru ivmelenme modası Yenişehir’e de sıçramış, hatta daha da belirgin hissedilir olmuş.

Bundan 30 yıl önce beş tane sineması olan Yenişehir’in şimdilerde bir tane dahi sineması yokmuş mesela. Sosyal hayat desen ona keza…

Hepsinden geçtim, insanların en acılı günlerinde cenazelerini yıkayacakları bir gasilhaneleri dahi yok. Hastane morgunda yıkanıyor vefat edenler. Morgda sıcak su bulunamayınca, komşu ilçe olan İznik’e gidiliyor…

Ölüm acısı yaşayan vatandaşının yanında olması ve mezarlıkların bakımları ile ilgili hizmetleri konusunda çok övünen AK Partili belediyeler tarafından ihmal edilen bir tablo ile karşı karşıya Yenişehirliler…

Ercan Özel de buna güveniyor zaten. “MHP’ye bırakılan belediyelerin AK Partili belediyeler gibi hizmet almadıklarının en açık göstergesi olarak Bursa’nın karşısında duruyor Yenişehir” diyor.

Yenişehir’in tarımla kalkınacağını ve hazırladıkları projeler ile Yenişehir’de tersine göçü başlatacaklarını belirten Ercan Özel’in en akla yatkın ve başarılı olacağını düşündüğüm projesi ise şimdilerde atıl kalan Oto Test Merkezinin planlandığı alanda tarım ürünlerinin işlenmiş ürün olarak değerlendirileceği bir üretim tesisi hazırlamak.

Avrupa Birliği projelerinden yararlanarak ilçeyi susuz tarımla tanıştırmak fikri de hayli güzel. Eldeki kıt imkanları doğru kullanmak adına…

Daha pek çok projesi var Ercan Özel’in bir de büyük bir hevesi Yenişehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak için.

Yerel seçimlerde yarışı en yakından takip edilecek ilçelerden biri olarak Yenişehir’i ilk sıraya yazabiliriz…

Adayların açıklanmasını ise dört gözle bekliyoruz…

HABERLER