Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Türkyılmaz zehir zemberek…

CHP’nin belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde en çok konuşulan ilçelerden biri de Mudanya oldu. Kongre sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen, Özgür Özel’in karşısında duran, bunu da hiç öyle ikili oynamadan çok net biçimde yapan mevcut Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dokuz yıldır elinde tuttuğu Mudanya’nın belediye başkanlığına yeniden aday gösterileceğine çok emindi, ancak siyasetin rüzgarı bu kez Deniz Dalgıç’tan yana esti.

Uzun süre başka partilerle görüştüğü konuşulan, özellikle İYİ Parti’den aday olması ihtimali üzerinde durulan, daha da olmazsa bağımsız aday olur denilen Türkyılmaz bugün bir açıklama gerçekleştirerek tüm söylentilere son noktayı koydu.

Öncelikle şunu söylemek lazım, Türkyılmaz’a pek çok siyasi partiden belediye başkan adaylığı teklifi gelmiş, çünkü kendisi Mudanya’da güçlü bir isim. Anlaşılan o ki, teklifler kabul görmemiş. Çünkü akıllarda ileriye yönelik siyasi planlar var…

Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Partinin bir yanlışını, bir eksikliğini gördüğünüz zaman kayıtsız şartsız eleştireceksiniz. Yapılan bir yanlışa nüsha göstermek son derece yanlıştır. Zararı faydasından çok olur” sözleri ile başlayan Türkyılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nde mücadeleye devam kararı verdiğini açıkladı.

Bu açıklamayı yapan Türkyılmaz duygusal anlar yaşarken ve gözlerine yaşlar dolarken, salonu dolduran belediye çalışanları da alkışları ile kendisinin arkasında olduklarını vurguluyordu.

Aslında bu durum beklenmedik bir gelişme değildi. Son Ankara seyahatinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmelerini yansıtan fotoğraflarla sosyal medya paylaşımı yapan Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, Kılıçdaroğlu ekibinin olağanüstü kurultay ihtimaline hazırlandığını işaret ediyordu sanki.

Herkes biliyor artık Kılıçdaroğlu ve ekibi yerel seçimin sonuçlarını bekliyor kurultay çağırısı için…

Toplantıya katılanlar arasında belediye başkan adayı gösterilmemesinin ardından CHP Kestel İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Hatice Doğan ve CHP Nilüfer eski İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ın da olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Dürüst bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerinin defalarca altını çizen Türkyılmaz, kendisinden sonra gelecek belediye başkanına partisine bakmaksızın bazı uyarılarda da bulundu;

“Çalışma arkadaşlarıma sakın dokunmasınlar, Mudanya’ma asla zarar vermesinler. Mudanyalı hemşerilerimin hakkına tecavüz etmesinler. Hesabını çok fena sorarım. Göreve geldiğimden beri bir karış toprağı imara açmadım. Cazibesi giderek yükselince birilerinin de iştahı kabarıyor. Hayri Türkyılmaz onlara en büyük engel. Bu engeli kaldırmanın yolu da bu dönem başardıklarını zannediyorlar, ama bilsinler ki onların benden çok çekeceği var. O hırsızlar, çıkarcılar, rantçılar mesajımı iyi alın. Size Mudanya’yı peşkeş çektirmeyeceğiz.”

Bu sözler Hayri Başkanın şunu diyemediğini de gösteriyor; ‘Benim partimden başkanlık makamına kim gelirse gelsin, benim kadar dürüst olacaktır’

Peki, ‘Hayri Başkan bu mücadeleyi nasıl yürütecek?’ derseniz size şöyle bir yanıt verebilirim; ‘Mudanya Sahipsiz Değildir’ platformu yakın zamanda bir derneğe dönüşecek ve kuvvetle muhtemel derneğin başkanı da Hayri Türkyılmaz olacak.

Konuyu şöyle özetleyebiliriz, mevcut Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz önümüzdeki süreçte Mudanya’da dernek muhalefeti yürütecek…

Hayri Türkyılmaz’ın dernek muhalefeti yürüteceğini kuvvetle öngördüğüm isim olan CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç’ın da bir programı vardı Mudanya’da. Mudanya sahilinde deniz havası alırken bir yandan da bu programı takip edelim dedik. Soğuktan donduk belki, ama gerçek bir siyasi nezaket örneğine de şahit olduk.

Saha çalışmalarını Mudanya Mütareke Meydanı’ndan başlatan Dalgıç partililere yönelik konuşmasında;

“Hayri Türkyılmaz Başkanımıza da verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. 10 yıldır ilçemize hiçbir leke sürdürmeden, gayet güzel bir yönetim gösterip, ellerinden gelen gayreti gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da tecrübelerini bizlerle paylaşması için desteğini bekliyoruz” diyerek Mudanya’nın geleneklerine uygun olarak bir zeytin dalı uzattı müstakbel selefine.

Dalgıç’ın programına katılarak destek verenler arasında Baran Güneş, Akın Poroy, Erdal Aktuğ Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı olmuş isimlerin de yer alması önemli bir katkıydı.

Şimdi bu yazının dip notu olarak şunu düşebiliriz sanıyorum; Mudanya planlama anlamında çok dikkatli hareket edilmesi gereken bir ilçe. Dolayısıyla eskisiyle yenisiyle yönetimlerin el ele vererek şehri sadece rant odaklarından korumak için değil aynı zamanda hizmet ve yatırımlar için de mücadele etmesi gerekiyor.

Şimdilik eski yönetimin böyle bir hevesinin olmadığı çok açık. Ancak yönetime soyunan isimler bir araya gelerek güçlerini birleştirirler, Mudanya’nın hem hizmet alan, yatırımları artan bir şehir haline gelmesini hem de rant odaklarının gözbebeği olmaktan uzak, tarım, turizm ve tarih kenti olma özelliklerini korumasını sağlayabilirler.

Rant ne kadar yüksek olursa direnmek için o kadar güç gerekiyor. Güçleri birleştirin, Mudanya güzelleşsin…

HABERLER