Bursa’da Gökdere Millet Bahçesi’nde temel atıldı! Kurum’dan ‘şehircilik’ vurgusu…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gökdere Millet Bahçesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’de bir şehircilik devrimi yaşandığını söyleyerek, “Bu devrim ceberrut değil, tarihe saygılı bir şekilde gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Bursa’da Gökdere Millet Bahçesi’nde temel atıldı! Kurum’dan ‘şehircilik’ vurgusu…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa ziyaretinin bir diğer durağı olan Gökdere Millet Bahçesi’nin temel atma törenine katıldı.

Kurum, burada yaptığı konuşmada Bursa’ya ilişkin olarak “Dünyaya; Emir Sultan’la yiğitliği, Molla Fenari’yle ilmi, Somuncu Baba’yla gayreti öğreten; bu ilim, irfan, medeniyet şehrine ne zaman gelsek duygulanıyoruz. Merhum Yahya Kemal’in o veciz ifadesiyle “Çinilere sinmiş Kur’an sesini, Fetih günlerinin o saf neşesini” duyuyoruz, yürekten hissediyoruz” diye konuştu.

Bursa’da gün itibariyle gerçekleştirdikleri açılışlardan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyduklarını kaydeden Kurum, “Sabah önce Yıldırım’da Bursa’nın yeşil alan büyüklüğünü tam 253 bin metrekare daha artıracak Vakıfköy Kent Parkı’mızı açtık. Ardından hemen, yine Yıldırım’da Mevlana 7. Etap ve Mollarap Mahallesi Kentsel Dönüşüm Törenimizi vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Hamdolsun şimdi de Osmangazi’mizde, Gökdere Millet Bahçemizin ilk fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Ben saymakla bitiremeyeceğim bunca güzel buluşmaya, hizmete ve esere katkı sunan Genel Başkan Yardımcımıza, Valimize, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, teşkilatımızın her kademesindeki kardeşlerime can-ı gönülden şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

VATANDAŞA HUZUR VEREN ŞEHİRCİLİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994’te İstanbul’da başlattığı şehircilik devriminin 81 ilde devam ettiğini vurgulayan Kurum, “Bizim şehircilik devrimimiz, hiçbir zaman; “geometrik, sıradan, tekdüze, derinliksiz, geçmişi silen, milleti hiçe sayan” bir Ceberrut Devlet Şehirciliği olmadı. Tam aksine, “vatandaşımıza huzur veren, şahsiyetini güçlendiren, kimliğini hatırlatan, ruh katan ve heyecanlandıran” bir Tarihe Saygılı Millet Şehirciliği’ni hâkim kıldık” diye konuştu.

BURSA’YA 7 MİLLET BAHÇESİ

2023’e kadar her şehre en az bir millet bahçesi kazandırmak istediklerini söyleyen Bakan Kurum, “Bursa gibi şehirler; doğal çevreleriyle hayatta kalabilirler. Büyükşehir Belediye Başkanımızın, medeniyetimizin kadim genlerine yaraşır bir hedefi var. Bursa için 1.5 milyon metrekare yeni yeşil alan sözü var. Bugün biz de belediyemizin yanında durarak, 4’ü Osmangazi’mizde, diğerleri ise, Mustafakemalpaşa’da, Harmancık’ta, Nilüfer’de olmak üzere toplam 7 millet bahçesi yapıyoruz, yenilerinin de projelerini üretiyoruz. Eski Bursa stadının yerine inşa ettiğimiz 61 bin metrekare büyüklüğündeki Millet bahçemizin açılışını geçtiğimiz yıl yaptık. Yüzbinlerce Bursalı kardeşimiz yürüme mesafesindeki bu güzel yaşam alanından istifade etti, ediyor” şeklinde konuştu.

300 GÜNDE TAMAMLANACAK

Gökdere Millet Bahçesi’ni 300 gün içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Murat Kurum, proje hakkında ise, “Yaklaşık 258 bin metrekare büyüklüğündeki Gökdere millet bahçemizdeyiz. Millet bahçemiz içerisinde çocuklarımızın neşeyle gülüp oynayacağı; salıncakların, kaydırakların, oyuncak atların, macera parkurlarının olduğu son derece modern bir Çocuk Oyun Köyü yapıyoruz. Tabi ülkemizde 3 milyon engelli yavrumuz var. Onları da unutmuyoruz. Parkımızda; bu yavrularımızın engellerini kaldırıyor, rahatlıkla oynayabilecekleri oyuncaklar koyuyoruz. Yine şehir içi ulaşımla bütünleşmiş bisiklet yolları, bisiklet parkurları, park istasyonları yapıyoruz. Atalarımızın bostan ve gülistan dediği; koku, renk, su bahçeleri yapıyoruz. Sokak hayvanlarımızı, sevimli dostlarımızı unutur muyuz? Onlar için bakım alanları ve barınaklar, kuş evleri yapıyoruz. Bahçelerimizin uygun yerlerine su ve mama kapları koyuyoruz. Gençlerimiz için spor alanları yapıyoruz. Cami, sinema, tiyatro, konser alanı, piknik alanı, çay bahçesi, otopark alanları yapıyoruz. Vatandaşımızın okuyacağı, araştıracağı ve dinleneceği, 7/24 açık millet kıraathanemizi de yine bu alana inşa ediyoruz. Millet bahçemizi, inşallah 56 milyon lira yatırım bedeliyle 300 gün içerisinde tamamlayacağız. Bunun da sözünü buradan veriyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir