Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CHP Bursa’da seçim hazırlıkları

Önümüzdeki pazar günü belki de ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim var. Aslında bizim ülkede bütün seçimler birer kader tercihi gibi, ancak bu seçim başka seçim…

Seçim önemli, çünkü sınırsız yetkilerle donatılmış, kanun hükmünde kararnamelerle bir ülkeyi parmağında oynatma kudretine sahip, cumhurbaşkanlığı kararnameleri sayesinde pek çok işi tek hareketi ile başlatıp bitirebilecek kişiyi, ülkemizin Reis-i Cumhurunu, Cumhurbaşkanını seçeceğiz…

Deeee…

Meydanlar pek öyle demiyor…

Sanki tüm tantana milletvekilleri seçimi için kopartılmışçasına bir boş vermişlik hakim iktidarıyla muhalefetiyle siyasi partilerde.

Bu dönem vekil seçilenler bir yana, eski vekillerin de içinde bir huzur, bir dertsizlik, bir gamsızlık, maşallah…

Oysa, adına ister örgüt deyin ister teşkilat, parti emekçilerinin içi hiç rahat değil.

Harekete geçmek için özellikle muhalefet cephesinde ve özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzunca bir süre Genel Merkezin sıfırdan belirlemeye karar verdiği seçim stratejisinin netleşmesi beklendi.

Bu da yaşanan rahatsızlığı artırdı haliyle…

Bugün bir toplantı düzenleyen ve toplantının konusunu ‘Seçim hazırlıkları ve gündem’ olarak belirleyen CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, seçim hazırlıkları olarak neler yapıldığına ilişkin soruma şöyle bir yanıt verdi;

“Özellikle kadınlar ve gençler üzerinde, az oy aldığımız ancak daha kolay ikna edebileceğimizi düşündüğümüz kesimlerde, birebir çalışma tekniği ile ilerliyoruz. Bunun yanı sıra Genel Merkezimizin politikalarına destek olmak adına sosyal medyada önemli bir çalışma sürdürüyoruz. Tabiri caiz ise adeta hücum oynuyoruz…”

Kabul etmek lazım ki, 15 günlük bir süreçte üstelik de genel merkez seçim stratejisini tamamen yeniden kurmaya karar verince ne yapacağını bilmek güçtür.

Benim, özellikle CHP’li kadınlara ve gençlere yönelik naçizane önerim, en azından bundan sonraki seçimler için, saha çalışmalarında yepyeni bir sisteme geçmeleri olacak. Evdeki kadından, sokakta işsiz gezen ya da aldığı eğitimden çok başka bir iş kolunda çalışarak geçinmeye çabalayan gence kadar genişletebileceğimiz bir skaladan oy almaksa gaye; bu kesime inmenin değil, bu kesimle bir olmanın, aynı olmanın, söylemleri bu kesime indirgemenin değil, bu kesimle aynı dili konuşmanın, bu kesimde yer alan insanlara dokunmanın, ama gerçekten dokunarak onların dertlerine derman olmanın bir yolunu bulmak gerekiyor.

Gerisi tırı vırı…

Kapıların zillerini çalıp dağıtılan broşürler değil, birlikte içilen çaylar, yapılan sohbetler aralar gönül kapılarını…

Toplantı öncesi İl Başkanı Turgut Özkan’ı ziyarete gelen Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar da toplantının katılımcıları arasındaydı.

Sanem Oktar; ‘Bu seçimde nasıl yönetilmek istediğimizi oylayacağız’ dedi. Bir kadın olarak bu seçimlerin özellikle bizler açısından büyük önem taşıdığını ve hortlaması muhtemel karanlığın önce bizi boğacağını iliklerime kadar hissettiğimden kendisine yürekten katılıyorum.

Ben huzurlu bir ülkede, demokrasinin tüm kurumları ile işletildiği bir yönetimin şemsiyesi altında yaşamak istiyorum

Gelelim toplantının diğer katılımcısı Mustafa Bozbey’e…

Toplantı sonrasında yaptığımız ayaküstü konuşmada ülkenin aydın kesiminin, yetişmiş beyin gücünün seçimin ilk turundan sonra kapıldıkları ümitsizlikle nasıl göç planları yapmaya başladığını anlatırken üzgündü Bozbey.

“Önümüzdeki seçimler gerçekten de ülkemiz için bir dönüm noktası olacak, bunun farkında olarak oy kullanmak lazım” dedi.

Daha önceki konuşmalarımızda, genel seçimlerin sonuçlarına göre yerel seçimlerde elinin gücünün belirleneceğini sıklıkla vurgulamıştı Bozbey. Bugünkü toplantıda kendisine yöneltilen yerel seçimlere yönelik soruya ise net bir dille ‘kazanacağız’ diyememiş olması dikkatimi çekti…

Hükümet kanadının da yerel seçimlerle ilgili ‘Bu iş bitti, yerel yönetimler bizim, işimize bakalım…’ şeklinde bir tutum takındığını söylemeden geçmemek lazım.

Toplantıdan çıkıp Kent Meydanına doğru yürüdüğümde CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından meydanın ortasına yerleştirilen dev barkovizyonda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çeşitli yerlerde yaptığı konuşmaların yanı sıra Babala TV’deki programının da yayınlandığını görmek hoş oldu doğrusu.

Oyuna erişmeye çalıştıkları vatandaşın evindeki televizyonlara giremeyen CHP zihniyeti, halkın yoluna bir biçimde çıkmayı başarmış gibi görünüyor.

Hasılı kelam, enerjisi düşük bir toplantının ardından günün en yerinde atılmış adımıyla karşı karşıya çayımı da içip, yazımı yazmak üzere bilgisayarın başına doğru yol almak düştü bugünden payımıza…

HABERLER