Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Saadet Partili kadınlar umutlu

Gazeteciliğin sahne sanatlarına çok benzeyen bir öyküsü var. Bir kez bu işi yapmaya başlayan, yeni basılmış gazetenin kokusuna, mikrofonun ve kameranın büyüsüne bir kez kapılan, kolay kolay vazgeçemiyor yaptığı işten.

Zaman zaman küçük bir mola ile beyin hücrelerimizi dinlendirmek istesek de aklımız hep ülkenin ve şehrin gündeminde oluyor.

Köşemden uzak geçirdiğim bir haftada Bursa’da çok şey oldu. Gerçi bizim kaderimiz bu, Avrupa ülkelerinin bir yıllık gündemini bir haftaya sığdırmak…

Şimdi kaldığımız yerden toparlayarak devam edeceğiz neler olduğunu, neler olması gerektiğini yazmaya.

AK Parti’nin sahaya iniş hamlesinden sonra Milli Görüşün temsilcisi Saadet Partisi’nden de bu yönde bir atak geldi. Bir süredir sahada etkin çalışmaya başlayan teşkilatlar, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun Bursa programlarına katılmasıyla birlikte daha da hareketlendi.

14 Ağustos Pazar günü gerçekleşen ‘Geleneksel Milli Görüş Buluşması’na yaklaşık 3 bin katılımcının gelmesi bekleniyordu. Katılım kaç kişi oldu dersiniz?

Yaklaşık 6 bin kişi!

Doğrusunu söylemek gerekirse Saadet Partilileri hem şaşırtan hem de sevindiren bir sonuç bu.

Temel Karamollaoğlu’nun Pazar günkü programlarına katılamadım, ancak Pazartesi günkü Kozahan ziyareti ve Kapalıçarşı esnaf buluşmasını kaçırmak istemedim.

Hava muhalefetine rağmen sabahın erken saatlerinde programını aksatmadan gerçekleştirmek için harekete geçen Karamollaoğlu ve beraberindekilerin esnaftan aldığı aksiyon, parti açısından motive ediciydi.

Beni en çok ilgilendiren ise Saadet Partisi Kadın Kollarının yaptıkları saha çalışmalarında aldıkları geri bildirimler oldu. Bu noktada her zaman dile getirdiğim şeyi bir kez daha dile getirmekte sakınca görmüyorum; ‘Önümüzdeki seçimleri; kadınları en çok çalışan, en çok seçmene ulaşan, en çok seçmeni etkilemeyi başaran parti kazanacak

CHP’li kadınların işin bu kısmında sıkıntı yaşadıklarını, özellikle evde duran kadına ulaşmakta zorlandıklarını biliyorum. Evinin kapıları ardından yaşam mücadelesi veren kadınlara ulaşmak için İYİ Partili kadınlar özel bir program yürütüyorlar ve sahadan aldıkları geri bildirimler hayli olumlu. Muhafazakar kadına ulaşmakta ise en başarılı olacağını düşündüğüm siyasi parti Saadet Partisi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşme fırsatı yakalamak için beklediğim süreçte partili kadınlarla uzun sohbet imkanı da buldum. Kadın Kolları Başkanı Hatice Ataş ve yardımcıları tarafından bol sohbet ve tavşankanı çayla ağırlandığım bu zaman diliminde önemli konulara temas ettik.

Konu başlıklarını sizlerle de paylaşmak isterim;

Öncelikli olarak kadınlar artık ötekileştirme politikasından sıyrılıp daha yaşanabilir bir ülke için ortak paydada buluşmayı daha çok istiyorlar.

Yaşanan sorunların farkında olan ve bu sorunların içinde yaşayan kadınların en büyük endişesi, siyasi bakış açılarını değiştirdikleri takdirde eşlerinin, çocuklarının ya da kendilerinin işlerinden olma ihtimali.

Özellikle ev kadınları bu noktada iki ileri bir geri ilerliyor olsa da bıçağın kemiğe dayandığı pek çok örnek var ve bu durum değişim için tetikleyici bir rol üstleniyor.

Saadet Partili kadınlar; “Her seçimde ‘bu kez bir değişim olacak’ diye umutlanıyoruz, ancak bu kez umudumuz çok daha fazla. Biz kadınlarımıza daha adil bir dünyanın mümkün olduğunu, derdimizin önce ülkemizde sonra tüm dünyada hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz!” diyorlar.

Sohbet güzel, umutlar keskinken ayrılıyorum Saadet Partisi’nden. Tek sorun Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile görüşüp, sorularımı soramamış olmam. Genel Başkanın program yoğunluğu nedeniyle yapamıyoruz görüşmemizi.

Neyse, başka bahara kısmet…

HABERLER