Yasemin Güler
Yasemin Güler
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Şadi Özdemir kendinden emin

Bursa’nın merkez ve merkeze en yakın ilçelerine şöyle bir bakınca görüyoruz ki, koltuğu garantilemiş isimlerden biri CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir. Nilüfer’in CHP’nin kalesi olduğunu, dolayısıyla bu ilçe ile ilgili hükmü geçsin isteyenlerin ciddi çekişmeler yaşadıklarını biliyoruz.

Hikayenin bu kısmını da düşündüğümüzde Şadi Özdemir’in proje tanıtım toplantısı daha büyük önem kazanıyor, çünkü bu kez AK Parti de CHP de sadece belediye başkanlıklarını almak için çaba sarf etmiyor, başkanlığı alamayacakları ilçelerde de büyükşehir için en çok oyu devşirme derdinde herkes.

Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım da bu yarışın içinde elbette…

Toplantının ufak tefek ayrıntıları pek çok anlam içerdiğinden mühim. Öncelikle Şadi Özdemir ile Turgay Erdem’in aynı masada eşleri ile birlikte oturduklarını söylemekle başlayalım işe. Yanlarında bu adaylığın mimarı iki isim olan CHP Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu da bulunuyordu elbette.

Turgay Erdem konuşmasında her zamanki gibi nazikti, ‘Bugüne kadar Nilüfer’i gülümseten herkese teşekkürler’ diyerek kapsayıcı bir konuşma yaptı. Bu kapsamın içine elbette 20 yıllık mesai arkadaşı Mustafa Bozbey de giriyordu.

Benzeri bir kapsayıcılığı Şadi Özdemir’in konuşmasında da gördüm, ‘Nilüfer gerçekten mutlu bir kent. Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem bu sürecin kahramanlarıdır’ sözleri ile…

Şadi Özdemir ve Turgay Erdem’in bulunduğu masaya değil de basın camiasının önde gelen isimlerinin bulunduğu masaya oturmayı tercih eden Bozbey’in keyfinin de yerinde olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Bozbey’deki bu neşeyi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bursa için son açıklaması da destekliyor;

Bursa’da AK Parti, seçmeniyle inatlaştı. Siyasette ağır maliyeti olur. Alinur Aktaş’tan çok ciddi rahatsızlık var. Ben Aktaş’ın devam ettiğini görünce çok şaşırdım. O yüzden Bursa’yı sürpriz görmem” diyor Özel…

Bursa Büyükşehir Belediyesi için yarışın kafa kafaya olduğunu söylemekte yarar var. Bozbey ve Aktaş arasında geçen yarışta kim kazanırsa şaşırmayacağım…

Gelelim Şadi Özdemir’in ‘100 Güldüren Projeler’ isimli proje tanıtım toplantısına.

Projeleri birkaç ana başlıkta toplayabiliriz.

Dijitalleşme bu başlıklardan biri. Yazılımcı başkanın dijital dünyayı ön plana koyması da şaşırtıcı değil. Anlaşılan Nilüfer yakında sadece gülümseyen şehir olmayacak, teknolojik atılımları ile de lider pozisyona oturacak.

Dirençli kent ana başlığı da olmazsa olmazlardan. Zira yanlış kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra alüvyon toprak yapısı ile riskli bölgelerini artıran Nilüfer açısından depreme hazırlanmak çok önemli. Bütüncül kentsel dönüşüm planlarının yanı sıra deprem lojistik merkezleri ve deprem parkları ile desteklenecek ivedilikle de çözüme kavuşturulması gereken projelerden bahsedildi.

Sosyal yardımlar, kadına yönelik projeler, öğrenci yurtları, kent lokantaları, sokak hayvanları için özel çalışmalar, çocuklar için gündüz bakım evleri, kadınların çalışma hayatına dahil olmasını kolaylaştırıcı pek çok iş de sayıldı sırasıyla.

Tüm bunlar Nilüfer’de yapılır mı?

1987 yılında merkez ilçe belediyesi olan ve ilk belediye başkanını 1989 yılında seçen bir kentin bugün geldiği noktada; tüm özel okulları, tüm özel hastaneleri, tüm eğlence mekanlarını, bünyesinde barındırdığı, her yaştan sakinlerine sanattan spora çeşitli imkanlar sunduğu, her şeyden önemlisi medeni bir yaşamın markası olduğu düşünüldüğünde gayet mümkün bence…

Şimdi işin önemli kısmına geliyoruz…

Ne demiştik, ‘Şadi Özdemir büyük bir sürpriz olmazsa koltuğu en garanti isimler arasında’ demiştik. Sonra da şunu söylemiştik, ‘Büyükşehirde seçim kafa kafaya, Bozbey de seçilse Aktaş da seçilse sürpriz olmayacak bundan sonra…’

Proje tanıtım toplantısında Şadi Özdemir ile Mustafa Bozbey arasında geçen diyaloglar da tam bunu yansıtıyordu. Kendinden çok emin, özgüveni yüksek, konulara hakim olma gayreti takdire şayan bir aday izledim ben.

“Sahada geçmiş dönemlere göre bambaşka bir enerji var. Bu tablo hem Nilüfer’de hem de diğer ilçelerimizde böyle. Bursa’da herkesi şaşırtacak büyük, güzel sonuçların çıkacağını umuyorum. Sadece büyükşehir açısından değil, ilçeler açısından da önemli sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” diyen Özdemir, Nilüfer’de yapmak istedikleri projeler ile ilgili Mustafa Bozbey’den büyükşehir belediye başkanı olarak destek istedi.

Destek önemli malum…

Elbette Bozbey, Nilüfer’in her daim yanında olacaklarını belirtti.

Şadi Özdemir’in söylediği çok doğru bir cümle var. ‘Sahada bambaşka bir enerji var’ tüm belediye başkan adayları bu ‘bambaşka’ durumunu kendilerine yönelik bir oy patlaması yaşanacağı, partilerinin büyük farkla seçimden galip çıkacağı biçiminde yorumluyor. Fakat durum pek de öyle olmayabilir. Bu ‘bambaşkalık’, küskün seçmenin ciddi biçimde sandığa gitmeme tepkisi koymasının işareti de olabilir.

Seçim havası öyle sıcak falan değil, gerçekten de buz gibi. Buzun üzerinde yürüyen adayların hataya tahammülünün olmadığı son 13 günlük sürece girdik. Sonucu ben de çok merak ediyorum. Bakalım bu bambaşka olma hali bize nasıl yansıyacak…

HABERLER